Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kosolkowa Pasja

Kosolkowa Pasja

BusyBee 22:54, 19 maj 2015

kosolka napisał(a)
Różom żółkna liscie... Co zrobić? Nawóz mam, ale jeszcze nie sypałam, bo napisane że w czerwcU.

Patrze na Twoje róże i wydają się być w świetnej formie. Aż pełne kratki gdzie te żółte liście???
Kasya 22:55, 19 maj 2015

kosolka napisał(a)
Kasiu- cześć będzie pierwszy raz. W ubiegłym roku na pierwsze jabłko cieszyłem się jak dziecko, na cztery dzielilam,dla każdego po kąsku Truskawek miałam sporo, poziomek, malin dużo, trochę porzeczek i agrestu. Teraz dojdą czereśnie, wiśnie, morele, gruszki, jest kilka borowek i jagód kamczackich. No i warzywka oczywiście, ale to już trzeci rok. Strasznie się z tego cieszę, zawsze o tym marzyłam

fajnie, ja tez tak czekam tylko mam trochę mniej
kitek81 22:55, 19 maj 2015

kosolka napisał(a)
Kasiu- cześć będzie pierwszy raz. W ubiegłym roku na pierwsze jabłko cieszyłem się jak dziecko, na cztery dzielilam,dla każdego po kąsku Truskawek miałam sporo, poziomek, malin dużo, trochę porzeczek i agrestu. Teraz dojdą czereśnie, wiśnie, morele, gruszki, jest kilka borowek i jagód kamczackich. No i warzywka oczywiście, ale to już trzeci rok. Strasznie się z tego cieszę, zawsze o tym marzyłam

też to lubię i cieszę się, że mam na wyciągnięcie ręki
kosolka 22:59, 19 maj 2015

BusyBee napisał(a)

A u mnie radzą sobie całkiem dobrze mam trzy sztuki - 1 zwykły i 2 Daisy white. Pryskam je na początku kwietnia- 1 raz profilaktycznie. Jak tego dopilnuje to potem do końca sezonu juz spokój
Lubie w nich to że powoli rosną chętnie trochę bym je skorygowala ale podobno tego nie lubią ale mnie kusi

Może mojemu też się uda przeżyć Widzę piękne, już duże okazy, zdrowe, i tutaj w niejednym ogrodzie, jak i w okolicy. Opryskalam go promanalem i miedzianem.. Ale mam wrażenie że nie bardzo opryski podzialaly - tak ogólnie. Dziś pryskalam brzoze na mszyce. Jedna na razie. W ubiegłym roku połowa brzoz je miala. Myślałam że promanal je powstrzyma.. Różom też nie pomógł. Zobaczymy co będzie później. Jak z plamistoscia będzie..
kosolka 23:02, 19 maj 2015

BusyBee napisał(a)

Patrze na Twoje róże i wydają się być w świetnej formie. Aż pełne kratki gdzie te żółte liście???

Na tych nie ma, im tu dobrze, choć słońce do 13. Szaleją, od początku. Tfu, tfu, żeby nie zapeszać.Na nowych mam. Zrobię zdjęcia. Czytałam że to może być brak składników pokarmowych.
kosolka 23:03, 19 maj 2015

Iwk4 napisał(a)

Ola, niech mi się teren budowlany uprzątnie, to się chyba na jakąś kawkę umówimy? Deszczyk był tylko chwilkę, dobrze, że podlałam Roślinki zadziwiają, jak się rozrosną

Pewnie się umówimy U Was jest co oglądać i podziwiać! Śledzę codziennie, na bieżąco.
Ala106 15:15, 20 maj 2015

Kratownice, aż uginają się od róż , cudnie .
Ja swoje już nawiozłam, nawet nie wiedziałam, że dopiero w czerwcu można.
Wszystko rośnie jak na drożdżach, uprawy z siewu też.
To dopiero początek sezonu, a już tak pięknie, zielono, aż chce się nawet pielić, nie to co później.
marta_d 15:51, 20 maj 2015

Też już róże nawoziłam, myślę że spokojnie już można
kosolka 20:31, 20 maj 2015

Tak wyglądają róże... Co im może dolegac? Nie było czegoś takiego w ubiegłym roku. To te nowe, wsadzone jesienią. Większośc, kilka jest tylko normalnie zielonych. Słabe fotki, bo juz szaro na dworze i pada, ale może coś zobaczycie.

kosolka 20:34, 20 maj 2015

A tu jeszcze co? Maczniak rzekomy? Plamistosc?