Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kosolkowa Pasja

Kosolkowa Pasja

Kasya 20:56, 19 maj 2015

a nie za sucho ? a moze jakies szkodniki ?
kosolka 21:05, 19 maj 2015

Szkodniki.. Chyba nie. Może sucho, nie podlewam ich za bardzo. Nie wiem czy mogę już dać nawóz. Zrobię fotki jutro, najlepiej będzie.
Kasya 21:08, 19 maj 2015

Ja nowo sadzonych nie nawozilam bo podsypywalam obornikiem a starsze troche zahaczyłam przy okazji ogolnego nawozenia, poza tym ladnie rosną to nie ruszam
Iwk4 22:27, 19 maj 2015

kosolka napisał(a)
Azalia nn - jedyna jaką mam. Niezbyt mój kolor, ale póki co niech sobie jest Kwitnie jak szalona na tych kilku badylkach. Azalia od mojej babci.

Piękna azalia. Może w przyszłym roku sobie zaplanuję mini rabatkę azaliową? Jeszcze o nich nie doczytałam, ale podobają mi się coraz bardziej. Olu, wszystko u ciebie pięknie rośnie, normalnie pełna podziwu jestem dla twoich rączek. U mnie było dziś pogodnie do wieczora, podlałam ogród, a jak wróciłam do domu, po godzinie zaczęło padać
Pozdrawiam
Iwk4 22:28, 19 maj 2015

Pytanie do Toszki, jeśli się pojawi: Czy trawka ID dobrze znosi słońce? Czy ją przypala?
kitek81 22:42, 19 maj 2015

kosolka napisał(a)
Owocków będzie więcej niż w ubiegłym roku Czerwśnie i wiśnie pierwszy raz. Jest nawet kilka moreli.

widzę, ze Wy też w tym roku posmakujecie swoich owoców - my też i już nie mogę się doczekac mało będzie, ale własne
kosolka 22:47, 19 maj 2015

Iwonka, już pada? U nas się zanosi. Wieczór bez najmniejszego powiewu, cudny, parny, żaby dają koncert. Niech pada.
Wiesz, że co patrzę na tą azalie, myślę o Twoim ogrodzie i o rabacie ognistej? Naprawdę Wiem, że lubisz takie kolory
Niedługo pokaże Ci roślinki od Ciebie. Jak zawitna. Ładnie się rozrosly!

Ps. Właśnie zerwał się wiatr, jakbym go wywolala
BusyBee 22:49, 19 maj 2015

Toszka napisał(a)
jesli w porę pryśniesz to tak. A nawet jeśli wyłysieje to zabuduje się w rok. Wożę się z tym problemem rok w rok. Bym wywaliła, ale teść mnie wydziedziczy Moje mają ponad 15 lat. I tylko na nie zmuszona jestem lać chemię Dlatego te świerki sa w niepolecanych. Wieczne utrapienie z nimi

A u mnie radzą sobie całkiem dobrze mam trzy sztuki - 1 zwykły i 2 Daisy white. Pryskam je na początku kwietnia- 1 raz profilaktycznie. Jak tego dopilnuje to potem do końca sezonu juz spokój
Lubie w nich to że powoli rosną chętnie trochę bym je skorygowala ale podobno tego nie lubią ale mnie kusi
Iwk4 22:52, 19 maj 2015

kosolka napisał(a)

Wiesz, że co patrzę na tą azalie, myślę o Twoim ogrodzie i o rabacie ognistej? Naprawdę Wiem, że lubisz takie kolory
Niedługo pokaże Ci roślinki od Ciebie. Jak zakwitną. Ładnie się rozrosły!

Ps. Właśnie zerwał się wiatr, jakbym go wywołała

Ola, niech mi się teren budowlany uprzątnie, to się chyba na jakąś kawkę umówimy? Deszczyk był tylko chwilkę, dobrze, że podlałam Roślinki zadziwiają, jak się rozrosną
kosolka 22:52, 19 maj 2015

Kasiu- cześć będzie pierwszy raz. W ubiegłym roku na pierwsze jabłko cieszyłem się jak dziecko, na cztery dzielilam,dla każdego po kąsku Truskawek miałam sporo, poziomek, malin dużo, trochę porzeczek i agrestu. Teraz dojdą czereśnie, wiśnie, morele, gruszki, jest kilka borowek i jagód kamczackich. No i warzywka oczywiście, ale to już trzeci rok. Strasznie się z tego cieszę, zawsze o tym marzyłam