Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kosolkowa Pasja

Kosolkowa Pasja

kosolka 16:03, 19 sie 2015

Pszczelarnia napisał(a)
O, juz wiem. To r. piżmowa - nie pasuje do mojego ogrodu - nisko a szeroko. Miałam 3 piżmowa i wydałam. Uchowała się tylko Ballerina.

No tak.. A ja bym chciała jeszcze
kosolka 16:08, 19 sie 2015

Ewa, dzięki za podpowiedź. Czytam i oglądam fotki wlasnie na temat przędziorka (szkodników cały czas się uczę...). W sumie by pasowało.. I w takim razie na Pashminie i knirps też to samo by było.
kosolka 16:13, 19 sie 2015

Kasiu i Reniu- przepis. Kasia. Skopiuj sobie od razu gdzieś

Cukinia w curry
-4 większe cukinia
-Cebula
-Liście selera
-Gorczyca
-3 Szklanki cukru
-1,5 lub 2 szklanki octu
-7 szklanek wody

Zagotować zalewem. Cukinie wydrazyc i pokroić w kostkę,. W słoiku ułożyć plastry cebuli, nałożyć Cukinie, przykryć liśćmi selera, zalać zalewa i pasteryzowac ok. 10 min.

Viola 16:36, 19 sie 2015

kosolka napisał(a)
Grzebałaś w środku że je zobaczyłas? Czy przesiewałas? Ja mojego nie tykałam jeszcze..

Wybierałam resztki kompostu z jednej komory, sadziłam piwonie. Głeboko, prawie przy samej ziemi było mnóstwo młodych i kilka starych grubasów. Wybierałam każdą palcami i przerzucałam do świeżego kompostu, mam nadzieję, że ich nie zabiłam,... znowu. Dałam papu i pić
Anda 16:37, 19 sie 2015

Ładnie rabatki urządzone. A susza sprzyja atakom różnych pasożytów n.p. na róże. Jak popada i się trochę ochłodzi będzie lepiej.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Viola 16:40, 19 sie 2015

kosolka napisał(a)

Ola, u mnie Red Leonardo przy południowej ścianie, mają takie same liście, a wiosną tak ładnie rosły, chwaliłam, chwaliłam i przechwaliłam Muszę przemyśleć tę rabatę, dać tu inne róże.Lariski ledwo zipią, kwiat ledwo sie rozwinie i już opada, Louis Odier tracił kwiaty w jeden dzień. To wina tego słońca i upałów na 100%.
kosolka 16:48, 19 sie 2015

Viola- jestem ciekawa jak się moje kompostowce mają.. Myślę że jesienia będę już go używała do sciolkowania i kopczykowania, to się okaże.
Co do róż - mówisz że tak samo? Byłam właśnie oglądać moje, faktycznie wygląda jak przędziorek. Muszę pryskac.

Ale marzy mi się zmiana rabaty tej właśnie, z różami, przy domu. Chciałabym dać tu trawy, może hort, może jakieś róże by zostały. Mam tu zywoplocik z buksow, Mogłabym z nich porobić jakieś kulki czy cus i dac na bylinowo-rozana.. Ale niestety funduszy brak na razie..
kosolka 16:50, 19 sie 2015

Anda napisał(a)
Ładnie rabatki urządzone. A susza sprzyja atakom różnych pasożytów n.p. na róże. Jak popada i się trochę ochłodzi będzie lepiej.

Dzięki Ewa. Susza im sprzyja, ale gdyby padało to znów plamistosci by lapaly i inne.. Nie ma rady.
Anda 16:55, 19 sie 2015

No, ale chyba nie tak od razu? Jak popada dwa dni, a potem znów słonko zaświeci, to tak źle nie będzie
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Ewik 17:04, 19 sie 2015

kosolka napisał(a)
Ewa, dzięki za podpowiedź. Czytam i oglądam fotki wlasnie na temat przędziorka (szkodników cały czas się uczę...). W sumie by pasowało.. I w takim razie na Pashminie i knirps też to samo by było.

w tym roku plaga przedziorka,warunki ma iealne:sucho,gorąco,a tego paskuda ciężko się pozbyć.