Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kosolkowa Pasja

Kosolkowa Pasja

kosolka 15:35, 19 lut 2016

makkasia napisał(a)
Zobacz u Juzi na 733 stronie .
Macham weekendowo

Fajnie ze o mnie pamiętasz Właśnie z Juzia już parę razy rozmawiałyśmy że podobne koncepcje rabaty u nas Z tym że u mnie jeszcze niezrealizowana No i u Juzi Fairy mi się podoba, a duże już są i dość rozrośniete. O takim efekcie myślę.
Juzia 15:57, 19 lut 2016

kosolka napisał(a)

Fajnie ze o mnie pamiętasz Właśnie z Juzia już parę razy rozmawiałyśmy że podobne koncepcje rabaty u nas Z tym że u mnie jeszcze niezrealizowana No i u Juzi Fairy mi się podoba, a duże już są i dość rozrośniete. O takim efekcie myślę.

Olu...ale moje Fairy są młodziutkie! Mam je od sierpnia 2014. Nie wiem czemu takie duże porosły....chyba im dobrze Chociaż pierwsza z brzegu rośnie najsłabiej, chyba nie lubi przeciągów.
Aaaaa! I od posadzenia niczym ich nie nawoziłam. Tylko obornik granulowany do dołka.

To na której wersji stanęło???
Anda 18:03, 19 lut 2016

No właśnie, to na co się Olu zdecydowałaś ?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
kosolka 19:14, 19 lut 2016

Wersja ostatnia, najładniejsza tzn. stożek przy wejściu, dalej kulki i kulki na pniu. Ascot plus Fairy i różowe byliny plus limonkowe dodatki, brązowe trawki, dwa ML i obwodka bukszpanowa.

Juzia, moje Fairy tak samo jak Ty sadziłam, a maluszki z nich. Może dlatego, że je przesadzalam. Twoim jest bardzo dobrze, ciekawe czemu..?
kosolka 19:18, 19 lut 2016

Wykielkowala stipa siana 10 lutego. Nie cieszę się, nie chwale i w ogóle mam ją w nosie żeby nie zapeszyc

Wychodzą też malwy. W sumie nie wiem co z nimi zrobię... Hmm.. Miałam nasiona to wysialam. Może do warzywnika pójdą? O ile przeżyją
Juzia 19:23, 19 lut 2016

kosolka napisał(a)
Wersja ostatnia, najładniejsza tzn. stożek przy wejściu, dalej kulki i kulki na pniu. Ascot plus Fairy i różowe byliny plus limonkowe dodatki, brązowe trawki, dwa ML i obwodka bukszpanowa.

Juzia, moje Fairy tak samo jak Ty sadziłam, a maluszki z nich. Może dlatego, że je przesadzalam. Twoim jest bardzo dobrze, ciekawe czemu..?

A ja swoich nie przesadzałam! I nie przesadzę!
Chociaż one mogą mieć pewność, że ich nie ruszę
No chyba, że padną
A cięłaś swoje jakoś?

Wersja fajna! Będę śledzić postępy
Gardener27 19:34, 19 lut 2016

Iwk4 napisał(a)
Reniu, Olu - sama kupiłam w zeszłym roku te z Obi, ale po 7,99 i robiłam z nich kulki. Byłam na początku zła, bo korzenie wielkie upchnięte były do małych doniczek i tylko z góry przysypane ziemią. Kupowałam zaraz, jak się pojawiły. W ciągu kilku dni dosłownie. Posadziłam do gruntu, a potem dokupiłam od pobliskiego hodowcy takie z przerośniętą bryłą korzeniową. Trzeba pamiętać, ze bukszpany mają bardzo rozbudowany system korzeniowy. więc siłą rzeczy nie mieszczą się ich korzenie w małych doniczkach.
I muszę przyznać, że mimo narzekania i stękania na nie - są najładniejsze w moim ogrodzie. Mają drobne, zwarte listki, błyszczące, zdrowe, bez oznak chorób. Ładnie przybrały na masie I kupię znowu, bo cena atrakcyjna, ale warunkiem jest zakup zaraz, jak się pojawią i systematyczne ich podlewanie. Ja wtedy nie wiedziałam, że one tak są upchane w doniczkę, ale je podlewałam obficie, zanim posadziłam, wszystko było z nimi ok.

Owszem te najmniejsze i najtańsze bukszpany były w najlepszym stanie, natomiast kule i stożki miały ucięte korzenie praktycznie przy samym pniu

Nie chcę nikogo zniechęcać bo każdy ma swój rozum ale przed zakupem radzę wyciągnąć ,,gagatka,, z donicy i obejrzeć system korzeniowy żeby potem nie było

Olu sama zdecydujesz ...
kosolka 19:36, 19 lut 2016

Nie cięłam.
Postępy.. Nie wiem kiedy Cieszę się że jest plan, realizacja- kiedy będzie to tylko możliwe!

Na razie dołują mnie prognozy Do końca marca albo i pocz.kwietnia ma być cały czas tak jak teraz- czyli 3-5 stopni w dzień i poniżej zera w nocy plus deszcz i deszcz że śniegiem.. Co z opryskami? Co z robotami w ogrodzie? Buuuu... Oby się nie sprawdziło.. Słońca mi trzeba! Koniecznie!
kosolka 19:39, 19 lut 2016

Gardener27 napisał(a)

Owszem te najmniejsze i najtańsze bukszpany były w najlepszym stanie, natomiast kule i stożki miały ucięte korzenie praktycznie przy samym pniu

Nie chcę nikogo zniechęcać bo każdy ma swój rozum ale przed zakupem radzę wyciągnąć ,,gagatka,, z donicy i obejrzeć system korzeniowy żeby potem nie było

Olu sama zdecydujesz ...

Przemku, czytam różne opinie, i gdzieś tam pisałam właśnie, że trzeba wyciągać i oglądać, bo małe pewnie w najlepszej formie. To tak jak ze świerkami w donicach przed Świętami.. Dzięki!
Krakus 20:24, 19 lut 2016

kosolka napisał(a)
Nie cięłam.
Na razie dołują mnie prognozy Do końca marca albo i pocz.kwietnia ma być cały czas tak jak teraz- czyli 3-5 stopni w dzień i poniżej zera w nocy plus deszcz i deszcz że śniegiem.. Co z opryskami? Co z robotami w ogrodzie? Buuuu... Oby się nie sprawdziło.. Słońca mi trzeba! Koniecznie!

w poniedziałek patrzyłem i na dzisiaj i sobotę miało byc ładnie! w sam raz na opryski + przycinanie...a jak wracałem dziś z pracy wyjątkowo tramwajem to tak mi w twarz śniegiem + marznącym deszczem padało że nie powiem gdzie mam teraz te prognozy oni na pojutrze nie umieją pzewidzieć co się będzie działo a co dopiero na połąwę marca