Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kosolkowa Pasja

Kosolkowa Pasja

Rench 19:59, 16 lut 2016

Wszystko fajnie,tylko weź pod uwagę,że te róże okrywowe z grupy The... , rozkładają się ok 1 metrowymi pędami na boki.
kosolka 20:30, 16 lut 2016

No i cały misterny plan...
Odpisałam Reniu.
kosolka 20:43, 16 lut 2016

kitek81 napisał(a)
bardzo efektowna rabata przed domem ze stożkiem też mi się marzą 3 stożki bukszpanowe w tym roku może jeszcze nie, ale na przyszły pomyślę, bo chcę je dać tam, gdzie teraz mam rozmnażalnik

Mi też się podoba na tym rysunku
kosolka 20:44, 16 lut 2016

Byłam obejrzeć bukszpany. Może wyszły by z nich 3 większe kule i 5-6 mniejszych..
Iwk4 21:24, 16 lut 2016

kosolka napisał(a)
Myśląc o ciemnym akcencie różanym, obstawiałabym Ascot. Najważniejsze pytanie - czy da radę w pełnym słońcu, na dodatek pod ścianą domu?

Olu, ascot i MW ma MakKasia, wstawiła u mnie fotki ostatnio i ja się po fotkach zdecydowałam na MW i ją zamówiłam
Zobacz tutaj:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/4579-ogrodek-iwony?page=1214#post_3

Dzisiaj poszłam do ogrodu i cyknęłam dla ciebie fotkę mojego żywopłotu z bukszpanu. Ma z 10 lat pewnie i spory z niego żywopłocik już jest.
Dlatego obstawałam za usunięciem go z rabaty. U mnie oddziela rabatę od wejścia.
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/104/1045397/original.JPG

Dzisiejszy twój projekt bardzo mi się podoba. Tak zrób, jak narysowałaś. Już się nie wahaj

Co do stożków i kulek - w zeszłym roku w Ob.. były takie w marcu:

W tym roku liczę nas podobny asortyment. I planuję zakup kilku kulek. Tych mniejszych, bo te duże ... ach ... może kiedyś urosną
ren133 21:32, 16 lut 2016

Agcia napisał(a)

również jestem za faktycznie najładniejszy rysunek, ale nie sugerowałam się tym, tylko rozstawem, kamuflowaniem ściany-jej rogów, i wygląd ogólny.
Skoro ma być jeden wypasiony stożek-to zbieraj pieniądze i kup za kilka miesięcy tj. maj/czerwiec ale już taki wielki, żeby dawał efekt. Ja kupowałam swoje kopane z gruntu wys.ok.90cm za 30-40zł. Jak dobrze poszukasz to za niewiele więcej kupisz swój. Moje nie najpiękniejsze i jeszcze się muszą zagęścić ale są już spore i i tak dają efekt z daleka i z bliska. Lepiej dozbierać i być odrazu zadowoloną niż czekać kolejnych kilka lat. Bukszpan wolno rośnie. Za kulki 50cm średnicy płaciłam po 25zł. Najdroższe będą te na pniu.
A i nawet w takim układzie jestem za obwódką. Zepnie wszystko razem i zimą będzie pięknie.

A mogłabyś mi podpowiedzieć na priv gdzie kupowałaś te bukszpany bo cena bardzo ciekawa?
kosolka 21:35, 16 lut 2016

Iwonka, mojemu faktycznie jakoś dużo nie brakuje do Twojego..

Pytałam wcześniej Makkasie też, czekam na odp. Choć Renia mi już pokazała conieco i znów mam kolejny dylemat, co z tymi różami..

Ale co do projektu, to już się nie waham Bardzo mi się podoba Mówiłam że nie umiem sama, a jednak, z Waszą wielka pomocą, udało mi się

A do Obi trzeba będzie zajrzeć. Muszę dokładnie sprawdzić ile kulek będzie potrzebnych. Myślę że dużo więcej nie będę musiała kupić. Może mniejsze. Większy wydatek to kulki na pniu no i stożek. No i róże??.. Szkoda. Myślalam że Fairy wykorzystam.. Może chociaż kilka..? Tak to jest jak się człowiek nie zna i kupuje.. Zostanie mi być moze na szybko zaplanować kolejna rabatę różaną..
ren133 21:36, 16 lut 2016

Iwk4 napisał(a)

Olu, ascot i MW ma MakKasia, wstawiła u mnie fotki ostatnio i ja się po fotkach zdecydowałam na MW i ją zamówiłam
Zobacz tutaj:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/4579-ogrodek-iwony?page=1214#post_3

Dzisiaj poszłam do ogrodu i cyknęłam dla ciebie fotkę mojego żywopłotu z bukszpanu. Ma z 10 lat pewnie i spory z niego żywopłocik już jest.
Dlatego obstawałam za usunięciem go z rabaty. U mnie oddziela rabatę od wejścia.
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/104/1045397/original.JPG

Dzisiejszy twój projekt bardzo mi się podoba. Tak zrób, jak narysowałaś. Już się nie wahaj

Co do stożków i kulek - w zeszłym roku w Ob.. były takie w marcu:

W tym roku liczę nas podobny asortyment. I planuję zakup kilku kulek. Tych mniejszych, bo te duże ... ach ... może kiedyś urosną

Iwonko
Sporo osób odradzało zakup bukszpanów z obi
Chyba gardener, jesli dobrze kojarzę, mógłby coś powiedzieć na ten temat
kosolka 21:38, 16 lut 2016

Tak,Reniu, doczytałam- że kopane płytko i upchnięte do donic..
ren133 21:46, 16 lut 2016

Ciekawi mnie bardzo to źródło, o którym pisała Agcia

Co do rabaty uważam, że dobry kierunek obrałaś

Będziesz zadowolona