Iwk4
21:50, 16 lut 2016

Reniu, Olu - sama kupiłam w zeszłym roku te z Obi, ale po 7,99 i robiłam z nich kulki. Byłam na początku zła, bo korzenie wielkie upchnięte były do małych doniczek i tylko z góry przysypane ziemią. Kupowałam zaraz, jak się pojawiły. W ciągu kilku dni dosłownie. Posadziłam do gruntu, a potem dokupiłam od pobliskiego hodowcy takie z przerośniętą bryłą korzeniową. Trzeba pamiętać, ze bukszpany mają bardzo rozbudowany system korzeniowy. więc siłą rzeczy nie mieszczą się ich korzenie w małych doniczkach.
I muszę przyznać, że mimo narzekania i stękania na nie - są najładniejsze w moim ogrodzie. Mają drobne, zwarte listki, błyszczące, zdrowe, bez oznak chorób.
Ładnie przybrały na masie
I kupię znowu, bo cena atrakcyjna, ale warunkiem jest zakup zaraz, jak się pojawią i systematyczne ich podlewanie. Ja wtedy nie wiedziałam, że one tak są upchane w doniczkę, ale je podlewałam obficie, zanim posadziłam, wszystko było z nimi ok. 
I muszę przyznać, że mimo narzekania i stękania na nie - są najładniejsze w moim ogrodzie. Mają drobne, zwarte listki, błyszczące, zdrowe, bez oznak chorób.