Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kosolkowa Pasja

Kosolkowa Pasja

kosolka 20:27, 19 lut 2016

Taką mam nadzieję.. Bo nie miałam depresji jesiennej, a złapie wiosenną.
Iwk4 20:29, 19 lut 2016

A jak będzie te 3-5stopni, to będziecie stosować miedzian? Bo ja bym wolała, by było cieplej.

Mam zamiar upolować w tym roku kulki i na pewno będę wyciągać z doniczek. Chyba, ze znajdę namiary u nas na kopane. Do Konina za daleko jechać
lojalna_ 20:29, 19 lut 2016

Krakus napisał(a)

w poniedziałek patrzyłem i na dzisiaj i sobotę miało byc ładnie! w sam raz na opryski + przycinanie...a jak wracałem dziś z pracy wyjątkowo tramwajem to tak mi w twarz śniegiem + marznącym deszczem padało że nie powiem gdzie mam teraz te prognozy oni na pojutrze nie umieją pzewidzieć co się będzie działo a co dopiero na połąwę marca

ja tak samo planowalam na sobote bo ...mialo byc ladnie ....ale to nie dziwi mze jutro bedzie 12 wszystko jest jeszcze mozliwe ))
Krakus 20:32, 19 lut 2016

lojalna_ napisał(a)

ja tak samo planowalam na sobote bo ...mialo byc ladnie ....ale to nie dziwi mze jutro bedzie 12 wszystko jest jeszcze mozliwe ))

no wczoraj było u mnie + 10-11 oC więc dziś nie wziąlem czapki ani parasolki...to już wiecie jakie mną uczucia targały
Krakus 20:33, 19 lut 2016

kosolka napisał(a)
Taką mam nadzieję.. Bo nie miałam depresji jesiennej, a złapie wiosenną.

nalewke z pigwy zlałem z jesiennego wyrobu pomaga zapraszam
Anda 20:34, 19 lut 2016

Od zachodu idzie potężny, bardzo deszczowy niż. Tylko trochę cieplej ma być. Jutro mogę napisać jaka mam pogodę
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Napia 21:20, 19 lut 2016

Anda napisał(a)
Od zachodu idzie potężny, bardzo deszczowy niż. Tylko trochę cieplej ma być. Jutro mogę napisać jaka mam pogodę

A już myślałam, że będzie pięknie buuu
Napia 21:24, 19 lut 2016

Olu, widzę,że pochłania Cię temat kulek bukszpanowych. Może pamiętasz, że mam kilka, ale większość z nich jest podwójna - tzn. sadziłam dwie blisko siebie, tak by jak najbardziej się do siebie nachylały, a potem cięciem nadawałam im kształt jednej kulki. Po dwóch sezonach wygląda to naprawdę nieźle, a koszty nieporównywalne niższe. Kupowałam w pobliskiej leśnej szkółce i były kopane prosto z ziemi, może niedaleko Ciebie też jest takie miejsce?
Iwk4 22:20, 19 lut 2016

Ola, szukałam dla Ewy ładne Fairy i znalazłam tu, zobacz:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/5534-hortensjada?page=248#post_0
kosolka 22:59, 19 lut 2016

Iwk4 napisał(a)
A jak będzie te 3-5stopni, to będziecie stosować miedzian? Bo ja bym wolała, by było cieplej.

Mam zamiar upolować w tym roku kulki i na pewno będę wyciągać z doniczek. Chyba, ze znajdę namiary u nas na kopane. Do Konina za daleko jechać

Powinno być 5-7 całodobowo.. Moje ubiegłoroczne dylematy i teraz mają się powtórzyć?..

Dasz mi cynka jak będziesz wiedziała że coś gdzieś już się pojawiło? Coś znaczy kulki.