Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kosolkowa Pasja

Kosolkowa Pasja

monteverde 21:10, 04 sie 2014

Dziwaczek sam się rozsieje
kosolka 21:20, 04 sie 2014

monteverde napisał(a)
Dziwaczek sam się rozsieje

Ło Jezu! To jutro go wywalam!!
kosolka 21:24, 04 sie 2014

monteverde napisał(a)

No śliczne kwiatki piękne różyczki, horti jak się rozrosną to będą olbrzymie a ten oleander jaki ma kolor kwiatu? morelowy?ja bym na wjeździe do posesji posadziła np. dwa drzewa jak dęby czy np. oliwniki które pięknie pachną i mają śliczne żółte kwiatki, a potem to wąskie niskie rabaty po obu stronach aż do drzwi wejściowych

Oleander wg mnie to taki waniliowy kremik z pomarańczowym środkiem.
Dębów się boję trochę. Olbrzymy! Oliwniki mieliśmy przed klatką, jak mieszkaliśmy w bloku. Fakt, pachniały pięknie! Ale wg mnie nie są zbyt reprezentacyjne jak na posadzenie przy wjeździe.. ALe dwa drzewa - po obu stronach wjazdu - jak najbardziej.
kosolka 21:25, 04 sie 2014

agatanowa napisał(a)

Takie były w Chorwacji, w Podobuce Super tam wyglądały przy kamieniach. Jak się nazywają?

Dziwaczki Muszę wypierniczyc, bo wiosną bede musiała wyrywac siewki... To mnie Ania pocieszyła!
pasjonatkaam... 22:16, 04 sie 2014

kosolka napisał(a)
Danka- Wydaje się ze planujesz, bez przerwy o tym rozmyślasz, czytasz, pytasz.. A i tak dopiero ogród staje sie taki jak chcesz po kilku latach.. Dopiero wtedy widzisz go inaczej, jako całość.. Już wiesz co pasuje, czego na pewno nie chcesz mieć.. Do takiego wniosku dochodzę czytając wątki i oglądając metamorfozy.. Myślę że cokolwiek zrobię, i tak to będę poprawiać..
Mam program Garden Composer, kiedyś kupiona płyta, dawno. Wczoraj chciałam do niej wrócić, a tu zonk, nie mogłam zainstalować, bo hasła nie mam- było w książeczce instalacyjnej, która musiałam wywalić przy przeprowadzce. Wrrr!

czasem zastanawiam sie czy nastąpi taki moment,że bedziemy w 100% zadowolone ze swoich rabatek i przestaniemy kupować roslinki..
Donia72 22:19, 04 sie 2014

pasjonatkaamatorka napisał(a)

czasem zastanawiam sie czy nastąpi taki moment,że bedziemy w 100% zadowolone ze swoich rabatek i przestaniemy kupować roslinki..

Chyba taki moment nigdy nie nadejdzie Zawsze beda jakies fajowe roslinki i bedziemy chcialy je miec
pasjonatkaam... 22:26, 04 sie 2014

czyli sporo przyjemnych wydatków przed nami chociaz ja bym chciała być na etapie PRAWIE dokończonego i to prawie żeby trwalo...bo na tą chwilę jeszcze przerażają mnie moje braki ogrodowe
pasjonatkaam... 22:30, 04 sie 2014

w kwestii zakupów roslinkowych jestem jak dziecko w sklepie z cukierkami))
dzisiaj pojechałam po derenia,a zapakowałam cały bagaznik.trawy,przetaczniki,wrzosy,rozchodniki i liatrę,którą mnie wczoraj Kosolko zainspirowałaś Fajna szkółka,wszystkie roślinki po 7 zł,dereń biały wyższy ode mnie też po 7zł To lubię!
22:31, 04 sie 2014
pasjonatkaamatorka napisał(a)

Nawet nie myślę o tym...największa frajda to chyba właśnie te zakupy...i sadzenie,przesadzanie,latanie w tę i z powrotem z doniczkami
kosolka 22:34, 04 sie 2014

A ja złapałam niezidentyfikowanego doła ogrodniczego. Oby do rana przeszedł.