Normalka. Dopadło Cię to, co dopadło chyba wszystkich poczatkujących na Ogrodowisku. Mnie zresztą też
Naogląda się cżłek tych piekności w innych ogrodach, potem widzi swój grajdolek i dół gotowy!
Olek, dobrze będzie.
I Ty będziesz miała piękny ogród.
Każdy chce szybko, ja wiem.
Głowa do góry! I zaglądaj do innych ogrodów, podpatruj, wyrabiaj sobie pogląd o własnym ogrodzie: co byś chciała w nim mieć.
W temacie tych roślin czekających w donicach: ja bym je gdzieś posadziła.
Bo męczą się w tych doniczkach.
Masz tyle miejsca, może zrób sobie gdzieś rozsadnik, gdzie będą nabierać sił i trochę rosnąć.
Wiem, że głupio brzmi ta rada od osoby, która już drugi rok ma hosty w donicach
Ale przez dwa lata trzymałam sadzonki bukszpanów w doniczkach, o rok za długo. Jak je wysadziłam do gruntu, to ruszyły z kopyta!
Chętnie dzielę się roślinami z każdym, kto po nie przyjedzie, albo odbierze w jakimś umówionym miejscu. Ale nie wysyłam roślin.
Witaj Teresko po długim czasie I dziękuję za słowa otuchy Dziś juz trochę lepiej. Myslę o zmianie kompozycji w donicach. To mi poprawi humor. Musze jechać do CO bo daawno nie byłam, i zobaczyć czy są już wrzosy. Miałabym na nie ochotę.
A rośliny "czekające" chcę już posadzić jak najszybciej, bo idą w większości na rabatę, która juz dla nich gotowa jest. Tylko muszę ułożyć sobie jej plan. I nie wszystkie rośliny jeszcze mam, a kasy w tym miesiącu już niet. Zwłaszcza że iglaki nie takie tanie..
Spokojnego wtorku!
A mój M. własnie dzwonił ze znalazł kod do mojego Garden Composera i sobie porobie wizualizacje Tralalala PS. Chyba pierwszy raz coś znalazł Bo zawsze tylko słyszę: "Ryba, a gdzie jest...."
A tymczasem pytanie teoretyczne. Czy na rabacie na której będą iglaki i rododendrony może się znaleźć buk pendula i dereń biały? Co kwitnącego może się jeszcze na niej znaleźć oprócz rh?