Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kosolkowa Pasja

Kosolkowa Pasja

marta_d 10:28, 05 sie 2014

kosolka napisał(a)

Ło Jezu! To jutro go wywalam!!

u mnie nigdy zimy nie przeżywał, sama zbierałam nasiona i wysiewałam także spokojnie Kosolka
Zuzula 10:31, 05 sie 2014

Daj trochę tej mżawy i chmur. U nas żar nieprzerwanie, wszystko schnie.
kosolka 10:48, 05 sie 2014

Zuza a Ty z jakiego regionu?
kosolka 10:48, 05 sie 2014

marta_d napisał(a)

u mnie nigdy zimy nie przeżywał, sama zbierałam nasiona i wysiewałam także spokojnie Kosolka

Mówisz..?
Tess 11:04, 05 sie 2014

kosolka napisał(a)
A ja złapałam niezidentyfikowanego doła ogrodniczego. Oby do rana przeszedł.

Normalka. Dopadło Cię to, co dopadło chyba wszystkich poczatkujących na Ogrodowisku. Mnie zresztą też
Naogląda się cżłek tych piekności w innych ogrodach, potem widzi swój grajdolek i dół gotowy!

Olek, dobrze będzie.
I Ty będziesz miała piękny ogród.
Każdy chce szybko, ja wiem.
Głowa do góry! I zaglądaj do innych ogrodów, podpatruj, wyrabiaj sobie pogląd o własnym ogrodzie: co byś chciała w nim mieć.

W temacie tych roślin czekających w donicach: ja bym je gdzieś posadziła.
Bo męczą się w tych doniczkach.
Masz tyle miejsca, może zrób sobie gdzieś rozsadnik, gdzie będą nabierać sił i trochę rosnąć.
Wiem, że głupio brzmi ta rada od osoby, która już drugi rok ma hosty w donicach
Ale przez dwa lata trzymałam sadzonki bukszpanów w doniczkach, o rok za długo. Jak je wysadziłam do gruntu, to ruszyły z kopyta!

kosolka 11:15, 05 sie 2014

Witaj Teresko po długim czasie I dziękuję za słowa otuchy Dziś juz trochę lepiej. Myslę o zmianie kompozycji w donicach. To mi poprawi humor. Musze jechać do CO bo daawno nie byłam, i zobaczyć czy są już wrzosy. Miałabym na nie ochotę.
A rośliny "czekające" chcę już posadzić jak najszybciej, bo idą w większości na rabatę, która juz dla nich gotowa jest. Tylko muszę ułożyć sobie jej plan. I nie wszystkie rośliny jeszcze mam, a kasy w tym miesiącu już niet. Zwłaszcza że iglaki nie takie tanie..
Spokojnego wtorku!
kosolka 11:31, 05 sie 2014

A mój M. własnie dzwonił ze znalazł kod do mojego Garden Composera i sobie porobie wizualizacje Tralalala PS. Chyba pierwszy raz coś znalazł Bo zawsze tylko słyszę: "Ryba, a gdzie jest...."
kosolka 12:20, 05 sie 2014

A tymczasem pytanie teoretyczne. Czy na rabacie na której będą iglaki i rododendrony może się znaleźć buk pendula i dereń biały? Co kwitnącego może się jeszcze na niej znaleźć oprócz rh?
12:29, 05 sie 2014
Dla mnie jak najbardziej Kosolku,wprowadzą kolor na rabatę Ale...może mnie nie słuchaj bo ja to taki "misz masz ogródkowy" jestem
kosolka 12:44, 05 sie 2014

Posłucham każdej opinii. A potem je przemyślę Ty masz misz masz? Phi!