Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kosolkowa Pasja

Kosolkowa Pasja

07_Rene 08:57, 04 kwi 2016

Ciśnienie mi podniosłaś tym żartem
Dobrze, że to nieprawda
Bardzo ładnie u Ciebie, duża kwiecia, a rabaty wcale nie puste, pełno cebulowych przecież
Dla sasanek jakoś specjalnie miejsce przygotowywałaś?
kosolka 08:58, 04 kwi 2016

LewOgrodowy napisał(a)
Aż mi się smutno zrobiło, jak napisałaś, że znikasz Ty i wątek.

Ale wybaczysz?
kosolka 09:01, 04 kwi 2016

Reniu, przepraszam

Trochę cebulowych jest.. ALe tak jak Ci napisałam, z bliska to fajnie wygląda, w sumie jak stoję i patrzę to też nie najgorzej, ale fotki szersze szału nie robią.. Tyle jeszcze do zrobienia, a póki co to niemożliwe Widzę to wszystko i mnie to dołuje.

Sasankom w sumie jakoś specjalnie miejsca nie przygotowywałam.. A powinno się? Nie wiem, nie czytałam.. Tylko tyle wiem, że lubią skorupki jajek? Dałam im tylko trochę oboornika, dobrej ziemi i kompostu do dołków, ale to tak jak wszystkim..
07_Rene 09:08, 04 kwi 2016

kosolka napisał(a)
Reniu, przepraszam

Trochę cebulowych jest.. ALe tak jak Ci napisałam, z bliska to fajnie wygląda, w sumie jak stoję i patrzę to też nie najgorzej, ale fotki szersze szału nie robią.. Tyle jeszcze do zrobienia, a póki co to niemożliwe Widzę to wszystko i mnie to dołuje.

To właśnie to Wiedz, że nie jesteś sama Chociaż wydaje mi się, że z Twoją ilością róż to pusto u Ciebie nie będzie.
Ja miałam ochotę kupić nową magnolię albo jakieś drzewo kwitnące wiosną, ale chyba jednak muszę iglaki kupić.

Sasankom w sumie jakoś specjalnie miejsca nie przygotowywałam.. A powinno się? Nie wiem, nie czytałam.. Tylko tyle wiem, że lubią skorupki jajek? Dałam im tylko trochę oboornika, dobrej ziemi i kompostu do dołków, ale to tak jak wszystkim..

Kiedyś czytałam, że nie lubią mokro i kwaśnej ziemi, ale zastanawiałam się, czy nam z piaskiem mieszać czy jak? Sam kompost też rozluźni glebę.
kosolka 10:45, 04 kwi 2016

Dobre kupiłam składniki do oprysku rh???

U Juzi wyczytałam taki przepis: na 10l wody, po dwa cm w szklance każdego z tych trzech nawozów. Zgadza się?
Juzia 10:47, 04 kwi 2016

Tak Bogdzia radzi
kosolka 10:56, 04 kwi 2016

Juzi, ale dobre te nawozy? Florovit taki do zielonych? Baby w ogrodniku niezbyt się znają, szefa nie było, a chciałam podpytać. Brałam na czuja
Juzia 11:04, 04 kwi 2016

Wszystko dobre
kosolka 11:13, 04 kwi 2016

Dzięki!
kosolka 11:20, 04 kwi 2016

I jeszcze, bo dawno nie było, zielony wianuch na specjalne, urodzinowe zamówienie mojej przyjaciółki.. Drżę czy się jej spodoba...!