Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kosolkowa Pasja

Kosolkowa Pasja

kosolka 09:53, 26 kwi 2016

Miałam trzy (podzieliłam z jednej dużej sadzonki), jedna padła więc teraz dwie. Ale niech podrosną, znów podzielę

PS. Ja szyb nie skrobię, odpalam auto dziesięć min wcześniej A tak na marginesie, garaż pusty stoi
Krakus 10:25, 26 kwi 2016

kosolka napisał(a)

PS. Ja szyb nie skrobię, odpalam auto dziesięć min wcześniej A tak na marginesie, garaż pusty stoi

u nas za to mandat ;P garaz to chyba nigdy na auto nie będzie mając na uwadze ilosć rzeczy które tam są...coś myśl e po postawieniu wiaty/ garażu wolno stojącego ale wiadomo in future..
inag 20:53, 26 kwi 2016

Niezły miałaś ten przymrozek.. Mam nadzieję, że to już ostatni.
babka 08:27, 27 kwi 2016

Dzień dobry
U mnie też przymroziło, wczoraj i dzisiaj powtórka. Najgorsze, że wcześniej przed każdą nocą ulewne deszcze są, to zabujcza mieszanka dla wrażliwych roślin. Piwoni nie okryłam, ciekawe jak się z tym czuje
rozark 11:35, 27 kwi 2016

pozdrowienia zostawiam, u mnie na razie bez strat przymrozkowych
marta_d 10:42, 28 kwi 2016

kosolka napisał(a)

Nawet M.rano spojrzał przez okno i zasmucił się tulipanami..

A to wczorajsze - zawciąg zaczyna kwitnąć. I pierwszy orlik ma pąki. CW już prawie - będzie pierwszy kwiat.

u mnie niestety też takie widoki, tulipany ledwie zipią, wcześniej uciełam trochę do wazonu żeby oko nacieszyć chociaż w domu :/
marta_d 10:44, 28 kwi 2016

kosolka napisał(a)
"Kremówki" z odrobiną różu

Baardzo mi się podoba rzeka tulipanów to poza czosnkami i szafirkami moje najukochańsze cebulowe
kosolka 10:59, 28 kwi 2016

Nie zauważyłam na pierwszy rzut oka jakiś strasznych strat przymrozkowych. Dziś zrobię dokładny obchód i rekonesans. Tulipany w każdym bądź razie są twardzielami, dalej stoją na baczność
Pozdawiam wszystkich prawie weekendowo
kosolka 21:20, 29 kwi 2016

Kopiuje ku pamięci:

Mazan napisał(a)

... Na owady jest wypróbowywany inny o nazwie Herbatka tymiankowa. Przygotowanie: do 1 i1/2 l butelki wsypać susz ziół tymianku 1op. 20g i oregano tak samo. Wlać 1/2l wódki oraz 1/2 l wody przegotowanej i ostudzonej, odstawić na dobę. Po przecedzeniu wsypać ponownie wilgotne zioła do naczynia i zalać pół litrem wrzątku. Szczelnie przykryć - ulatnia się substancja czynna - i odstawić do wystudzenia. Przecedzić i zmieszać razem.
Użwać 150 ml na 2 - 3 litry wody. Nie mieszać z octanem wapnia. Jeśli pryskać to najpierw herbatką, a następnego dnia można użyć octanu - odwrotnie dopiero po 7 dniach.
Obecne wyniki mówią o dużej skuteczności p/komarom, muszkom i in. owadom, więc możliwe, że i u Ciebie poskutkuje.
Pozdrawiam
kosolka 19:20, 01 maj 2016

Jeszcze trochę tulipankowych widoczków, póki jeszcze są..