Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kosolkowa Pasja

Kosolkowa Pasja

kosolka 21:16, 08 maj 2016

Mogłabym nie pokazywać trawnika ALe cóż, jest jaki jest na razie. Bez odchwaszczania, pryskania, dosiewki i nawożenia. Tylko wertykulacja była.
07_Rene 21:30, 08 maj 2016

Co tam trawnik... ale kanciki zrobione Super, że mydło działa. Ja musiałam powtórzyc gdzieś po ok. tygodniu, bo na nowo mszyce się zleciały.
Czosnki u Ciebie bardziej zaawansowane
Juzia 21:34, 08 maj 2016

A to mydło potasowe to jak się stosuje? Bo czytałam w sklepie ulotkę to było tylko, że do mycia narzędzi...

Z czego masz obwódkę na tej rabacie z białymi tulipanami, kocimiętką i niebieską trawą (kostrzewa?) ?????
lojalna_ 21:43, 08 maj 2016

Jaka swietna rabata uklad kompozycji tak inaczej swietne to wyglada

kosolka 22:06, 08 maj 2016

Reniu, No kanciki jakieś tam są.. Na tyle, ile się dało w tych moich kępkach
Mydło dokupie w tym tyg, ma być dostawa I zrobię kolejny. Ale póki co, prawie nie ma mszyc. Jestem zadowolona

Juzia, nie czytałam nawet ulotki. Ja kupiłam takie gotowe w sprayu, po prostu innego nie było już i dolałam wyciąg z główki czosnku zmiazdzonej, dla zapachu. Ale teraz kupię takie do rozrobienia. Obwodka to szalwia Marcus. Ładnie się rozrosla, będzie teraz już efekt. Niebieskie to nie trawa, to goździki one są fajne, cały rok takie.

Jolka, , no, tak inaczej Buszmeńsko Ale podoba mi się. Zobaczymy za dwa miesiące.

I jeszcze jedno- chyba faktycznie wszystkie miskanty (plus minus 10-12szt) padły, oprócz jednego ML i jednego Kleine Fontane..
Sabina76 22:28, 08 maj 2016

Olu, jakie mydło stosowałaś na mszyce? Mam psicę, która lubi sobie poskubać powiedzmy "trawę" więc oprysk chemią odpada, a muszę oprysk zrobić na cito, bo już ze śliwy są na brzoskwiniach i wiśniach ozdobnych.

Powiedz mi, czy zostaniesz przy kancikach? Mieliśmy u siebie robić obrzeże jakąś kostką, ale od jakiegoś czasu skłaniam się ku eko-bordom i kancikom.
kosolka 23:21, 08 maj 2016

Hej Sabinko Ja kupiłam mydło potasowe z Agrecolu, ale jest też na pewno z Florovitu, i pewnie inne też.
Wszyscy piszą o mszycach, znów plaga będzie w tym roku

Jakbyś popatrzyła sobie na moje jakieś wcześniejsze zdjęcia, to widać, że na dwóch rabatach mam ekobordy z drewnianych palikow. Zbieram się i pewnie lada moment się zbiorę żeby je wypierdzielic. Znaczy, dam tesciowej Nie chcę ich już. To niewygodne i nie wygląda tak jakbym chciała. Na pewno kostka jest praktyczniejsza do koszenia. Ekobordy wystają, ona nie. Wygląda też estetycznej. Ja póki co wybieram rabaty kancikowe.
Sabina76 08:23, 09 maj 2016

I wszystko jasne Dziękuję Olu, lecę do ogrodniczego po mydło

Napia 15:28, 09 maj 2016

Pięknie wyglądają rh, moje jeszcze nie pokazują koloru.
U mnie też pojawiły się mszyce - na razie na śliwce, w tygodniu muszę się zaopatrzyć w mydło potasowe i za tydzień ekologiczne opryski. Tę główkę zmiażdżonego czosnku zalewałaś wrzątkiem czy od razu dodałaś do mydła?
kosolka 20:14, 09 maj 2016

Zalałam wodą gorącą, ale nie wrzątkiem, przykryłam i tak z pół dnia stało. Odcedziłam i dolałam.