Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nasz ogród - wspaniała przygoda czy czarna magia

Nasz ogród - wspaniała przygoda czy czarna magia

lena 19:10, 26 maj 2015

dlugosci ma 5 m wiec z tych tu pokazanych wisnia osobliwa umbraculifera? wejda 3 sadzone co 2,5 na rozlozysztosc korony
sylwia_slomc... 21:48, 26 maj 2015

A będziesz czymś tą rabatę ściółkować? Bo jeśli tak to na jesieni przy drzewach jest problem z usuwaniem liści z takiej rabaty. Wiem coś o tym bo mam na rabacie dwie śliwy i wiśnie, których ze wzgl. na babcię jeszcze nie wycięłam.
Ewa_w_ogrodzie 00:39, 27 maj 2015

Leno zamieszczę zdjęcie jak tylko przestanie padać z wiekszym zakresem to będzie latwiej rozmawiac tez nie podoba mi sie róż w tym miejscu, chcialabym biel i zieleń. Ściana jest grafitowa, tylko tak dziwnie wyszla.

Malgosiu możesz rozwinąć ten temat 3 drzew, myslisz ze jedno lepsze czy masz jeszcze inny pomyśl.

dzieki dziewczyny zrobie wiecej zdjęć i rysunek co tam już jest, buziaki
Ewa_w_ogrodzie 00:40, 27 maj 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)
A będziesz czymś tą rabatę ściółkować? Bo jeśli tak to na jesieni przy drzewach jest problem z usuwaniem liści z takiej rabaty. Wiem coś o tym bo mam na rabacie dwie śliwy i wiśnie, których ze wzgl. na babcię jeszcze nie wycięłam.

słuszna uwaga, jest tam kora
Ewa_w_ogrodzie 07:35, 27 maj 2015

Mam jeszcze dwie podpowiedzi, które chce z wami skonsultować głóg biały albo kalina, macie jakieś doświadczenia z tymi drzewami, krzakami
Malgosik 11:44, 27 maj 2015

mi chodzi o podział ogrodzenia
jest zmienne i do niego moim zdaniem trzeba dopasować drzewa, bo bęzie widać tło
konieczne szersze zdjęcie
Ewa_w_ogrodzie 12:15, 27 maj 2015

Mam nadzieje ze dzisiaj po pracy i Dniu Matki w przedszkolu zrobię, choć u nas ciągle pada i brzydko, bo jestem bardzo ciekawa Twojej wizji
Ewa_w_ogrodzie 18:00, 27 maj 2015

Zamieszczam zdjęcia rabaty nad którą ostatnio się doktoryzujemy, rabata ma się zaczynać w miejscu gdzie kończy się furtka a zaczyna słupek, mniej więcej w tej linii jak jest, tylko dociągnięta do ogrodzenia, w lewo jest brama wjazdowa, ja stoję w miejscu gdzie biegnie ścieżka do domu, ścieżka wraz z podjazdem ma być w bruku kamiennym. Kolory ponure, bo tak też jest zachmurzone, trochę pada i zimno.

dalszy kadr w prawo
lena 18:53, 27 maj 2015

a dalabys napisy na pierwszym zdjeciu czarna trzcionka, tej rudej nie moge odczytac na moim komputerze
lena 19:13, 27 maj 2015

wersja z glogiem, nie bylo w programie bialego wiec i azalie dalam nie biale ale bialy glog jest bardzo ladny. Na ta wieksza sciane dalam ekran z cisa tak aby wchodzil juz na ta druga rabate