Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Enya73 13:46, 23 mar 2015

Nie zawsze na bieżąco, ale zaglądam z prawdziwą przyjemnością Perfekcja w każdym kadrze

Ps. mam pytanie przy okazji, jak sądzisz, jak teraz wykopię delikatnie czosnki i tulipany do donicy, to dadzą radę zakwitnąć? Zrobię to najdelikatniej jak potrafię, bo muszę Będę wdzięczna za poradę Pozdrawiam
Gardenarium 13:50, 23 mar 2015

Edit napisał(a)
Danusiu, mam pytanie odnośnie oświetlenia. Czy stosujesz podświetlenie roślin reflektorkami z żarówką led? Ile max. wat powinna mieć taka żarówka aby uzyskać piękny widok rośliny? Czy światło powinno być delikatne, tajemnicze a może mocne? Kompletnie nie wiem o jakiej mocy należy wybrać oswietlenie. Chodzi mi o podświetlenie np. iglaków na nóżce. A jakie oświetlenie posiada drzewko bonsai w ogrodzie nowoczesnym? Bardzo mnie to ciekawi, czy jest mocne czy subtelne? O jakiej mocy jest oświetlenie w nie tylko bukszpanowym? Z góry dzięki za odpowiedz pozdrawiam

Jakie żarówki to w tej chwili nie wiem, bo Witek przywiózł kilka różnych żarówek, przymierzaliśmy i wybralismy jakieś, ale jakie??? teraz nie wiem.

Max watów to może mieć tyle, ile ma napisane na oprawie bo jak za dużo to oprawa się stopi

Bonsai mocnym refl. bo plątaninę pni trzeba uwydatnić więc nawet 3 refl.

Trawy delikatnym

Poczytaj
https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/123-oswietlenie-ogrodu

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 13:52, 23 mar 2015

noemi napisał(a)
Zaglądam i podziwiam .

Danusiu , masz żółte hiacynty !!! co się ich naszukałam…. we Wro nie ma ani sztuki , wszystkie są
w Wawie

To właśnie w tym "ambaras" że one nie som żółte, a takie niby żółte. To właśnie ta ...no jak jej tam..wiesz

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 13:54, 23 mar 2015

lojalna_ napisał(a)
Byłam rano ale jestem jeszcze drugi raz po drugiej kawce zachwyt

Włączyłam czajnik, w nowej kuchni Mus drugą kawkę zaparzyć. Czy też tak macie, jak w tv jest reklama kawy, natychmiast udaję się celem nalania wody w kawę? Nawet jeśli jest 22:30?

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 13:55, 23 mar 2015

Luki napisał(a)

Czekam na książkę i ciekaw jestem czy będzie prezentem na Wielkanoc, czy prezentem po Wielkanocy

Melduję że dziś od rana odhaczam każdą stronę celem uzupełniania podpisów, bo zdjęcia dochodzą, opisy rozszerzam jak jest miejsce. Zbliża się finisz a robię to z prędkością światła

Zdjęć będzie z tysiąc a nawet może więcej

Instagram Ogrodowiska
beata_kulesza 13:56, 23 mar 2015

Jak zawsze zjawiskowo , Danusiu oczka nacieszyłam i przesyłam mnóstwo ciepełka do Ciebie i dużo pozytywnej energii
Gardenarium 13:58, 23 mar 2015

lilarosa napisał(a)
Niesamowite to zdjęcie, na którym trawy zanurzają włosy w stawie a czas znieruchomiał w tafli....

Witaj po raz pierwszy w moim ogrodzie Taki piękny poetycki wpis

Sama jestem zachwycona, że tak wyszło No i odbicie w wodzie i lustrze piękne Ogród umie pozować.

Instagram Ogrodowiska
Olili 13:59, 23 mar 2015

Gardenarium napisał(a)

Melduję że dziś od rana odhaczam każdą stronę celem uzupełniania podpisów, bo zdjęcia dochodzą, opisy rozszerzam jak jest miejsce. Zbliża się finisz a robię to z prędkością światła

Zdjęć będzie z tysiąc a nawet może więcej

Nie no Danusiu jeszcze mnie bardziej nakręcasz na tę książkę a ja już i tak, tak niecierpliwie czekam.
Gardenarium 14:01, 23 mar 2015

Pszczelarnia napisał(a)
23 marca 2015 r., godz. 13.29: Twój post do mnie dotarł. Zasięg i siła oddziaływania - wielka. Zważywszy na to, że obecnie przebywam w Narnii.

Ty na okładce Twojej książki i jeszcze, żeby tytuł tej książki pasował do Ciebie.... . Będzie Twój tytuł?

"Jak zaprojektować ogród marzeń" - bardzo trudna dziedzina tego, co wszyscy kochamy

Myślę, że pasuje do mnie z tymi marzeniami, wszak całe nasze życie to nieskończone marzenie o pięknym ogrodzie. jak już mamy jeden, marzymy o kolejnym.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 14:07, 23 mar 2015

Przytuleni? Zatroskani?

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies