Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Milka 11:45, 03 cze 2015

Gardenarium napisał(a)
Wróciłam z artykułem i zdjęciami z Chelsea. Siedziałam do 1 w nocy, żeby wybrać zdjęcia i coś od siebie "nasmarować".

Mam nadzieję, że mnie jeszcze pamiętacie?

Nareszcie
Zabieram się za artykuł, fotki i witaj na polskiej ziemi
Tyle wrażeń masz, tyle do zrobienia, szkoda, że doba taka krótka i spać musimy, podziwiam za tyle pracy, buziaki
ren133 13:41, 03 cze 2015

Przeczytałam artykuł z ogromnym zainteresowaniem
Piszesz min o oset Cirsium rivulare Atropurpureum, u Ciebie rośnie na cienistej rabacie a w opisie jest, że lubi miejsce słoneczne
Ja właśnie mam taką cienistą rabatę do obsadzenia i to by mi pasowało gdyby dawał radę w cieniu Jest bardzo ładny
Gardenarium 13:53, 03 cze 2015

Najpierw go postawiłam w doniczce żeby sprawdzić czy będzie kwitł (3 sztuki). Zakwitł, przekwitł, potem puścił nowe liście. Takie trochę wybiegnięte. Stał przy furtce w kocimiętce, czyli zagajony na amen.

Skoro wytrzymał i wypuścił to wsadziłam w lecie w grunt i zapomniałam o nim. Teraz wygląda normalnie.

Teraz kwitnie- dwie szt w kocimiętce w cieniu, w tym samym miejscu co był testowany, a jeden na skwarze w pełnym słońcu na zielonym dachu. Lepszego słońca to ja nie widziałam. Oba mają się dobrze

Instagram Ogrodowiska
ren133 14:01, 03 cze 2015

Gardenarium napisał(a)
Najpierw go postawiłam w doniczce żeby sprawdzić czy będzie kwitł (3 sztuki). Zakwitł, przekwitł, potem puścił nowe liście. Takie trochę wybiegnięte. Stał przy furtce w kocimiętce, czyli zagajony na amen.

Skoro wytrzymał i wypuścił to wsadziłam w lecie w grunt i zapomniałam o nim. Teraz wygląda normalnie.

Teraz kwitnie- dwie szt w kocimiętce w cieniu, w tym samym miejscu co był testowany, a jeden na skwarze w pełnym słońcu na zielonym dachu. Lepszego słońca to ja nie widziałam. Oba mają się dobrze

Danusiu, a co byś jeszcze dała na taką wąską rabatę 60cm w półcieniu żeby stworzyć kwitnącą non stop rabatę?
ana_art 14:05, 03 cze 2015

czekałam na Twój powrót i na relacje, suuuper
deszczowymaj 16:03, 03 cze 2015

Danusiu jakbyś miała chwileczkę,to proszę zajrzyj do mnie,
coś nie dobrego dzieje się z moimi hortensjami a ja nie mam pojęcia co to.
Madzenka 22:43, 03 cze 2015

Super że wrociłaś zadowolona, wypoczęta i pełna wrażen z Chelsea. Uwielbiam gdy sie z nami dzielisz tymi wrażeniami

Na książkę z zawartością wg pomysłu Ensaty byłby bardzo duży popyt!
ewellinka 23:27, 03 cze 2015

My wszyscy kupimy taka książkę o to sie nie martw
Gardenarium 14:52, 04 cze 2015

ren133 napisał(a)

Danusiu, a co byś jeszcze dała na taką wąską rabatę 60cm w półcieniu żeby stworzyć kwitnącą non stop rabatę?

Bodziszki (białe, niebieskie, różowe) na pewno, zawilce, przywrotnik ostroklapowy, tojad mocny, świecznice o ciemnych liściach, hosty o ładnych liściach, róże do półcienia, Veronicastrum, orliki (jest duża gama kolorów).

Wiem, na lato jeszcze lilie, u mnie super się mają, jarzmianki jeszcze.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 15:13, 04 cze 2015

Zrobiłam dwa wianki, na prezent do ogrodu z przydrożnym aniołem, ale zanim pojechałam z nimi, zrobiłam zdjęcia na pamiątkę

Wianek letni z peoniami i różami

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies