Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Lawendowy zawrót głowy

Lawendowy zawrót głowy

lojalna_ 21:42, 10 paź 2016

Nett napisał(a)
Jola a jeszcze jedno pytanie- w jakiej odległości od tuj masz posadzone platany? Danusia pisała żeby je mocno odsunąć, bo pożrą tuje, ale nie wiem ile to jest mocno

Nie wiem o co chodziło Danusi byc moze o wielkosc korony ktora moze osiągnąć nawt 6 metrów i wtedy nalezy tukpjki odsunąć od platanów biorąc to pod uwage ) ja mam nieduża odlegosc dlatego ze moj zywopłot z tuj bedzie sie kończył pod korona platana. Nie moge go wyzej prowadzić bo mamy podwyższony teren i sąsiadowi nie chce muru tprobic /))) u mnie to chyba 1,5 metra )
lojalna_ 21:46, 10 paź 2016

anna_t napisał(a)
Jola powiedz, jak moje lawendy jeszcze kwitną to i tak powinnam je ściąć?

) jeszcze mozesz w domku sie nimi nacieszyc )).

Drugie ciecie lawendy sierpień ale pogoda jak widac tak nas zaskakuje kazdego roku rosliny inaczej na nia reagują )
Nett 21:46, 10 paź 2016

lojalna_ napisał(a)

Nie wiem o co chodziło Danusi byc moze o wielkosc korony ktora moze osiągnąć nawt 6 metrów i wtedy nalezy tukpjki odsunąć od platanów biorąc to pod uwage ) ja mam nieduża odlegosc dlatego ze moj zywopłot z tuj bedzie sie kończył pod korona platana. Nie moge go wyzej prowadzić bo mamy podwyższony teren i sąsiadowi nie chce muru tprobic /))) u mnie to chyba 1,5 metra )

Dzięki
lojalna_ 21:48, 10 paź 2016

Moniq napisał(a)

Dziewczynki ja miałam dzisiaj na chwilkę okno pogodowe bezwietrzne i bezdeszczowe , udało mi sie jedynie zagrabić liście.

I tak pracuś jestes .

Ja dzis wreszcie kupiłam dwie brakujące tuje . Troche sie za nimi najeździłam bo takie 2,30 trudno było kupic. I tak wróciłam do Zurka chciaz sie zarzekałam ze tam nie kupie z uwagi na cene. Jednak czego sie nie robi zeby zaskoczyć ten parawan intymności udało sie ))

Kupiłas choiny?
lojalna_ 21:49, 10 paź 2016

iwka napisał(a)
gdzie ja bym sobie mogła takiego platana posadzić? a ....

Hahah nastepna ) szukaj szukaj az znajdziesz /)))))
anna_t 21:49, 10 paź 2016

lojalna_ napisał(a)

) jeszcze mozesz w domku sie nimi nacieszyc )).

Drugie ciecie lawendy sierpień ale pogoda jak widac tak nas zaskakuje kazdego roku rosliny inaczej na nia reagują )

tnx
ale to nie jest tak że jak w jakims czasie nie zetnę to gorzej zimują?
lojalna_ 21:50, 10 paź 2016

Flower1 napisał(a)

Świetnie to wygląda.

Flower fajnie ze jestes znowu po przerwie i Ty i Twoj ogrod wnosicie tyle ciepełka /)))))) buźki przesyłam /))))
lojalna_ 21:51, 10 paź 2016

Tess napisał(a)

Kurcze, nie straszcie. Nic jeszcze nie posadziłam. A cały czas pada

Tess usciski sle mocne )))). Nie ma co sie przepracowywać /))) Dazymy /))))zawsze zdąŻaMy hihihi
lojalna_ 21:53, 10 paź 2016

malgol napisał(a)

Jolu, dzięki za zdjęcia Przy okazji znowu obejrzalam Twój ogród i wzdycham z zachwytem. Jest na prawdę piękny.

A wracając do rabatki z cisami i ML to rozumiem, że sadzilas je na przemian co 50 cm?

Gosiu mniej wiecej ))))lece zobaczyc do Ciebie )))
lojalna_ 22:09, 10 paź 2016

anna_t napisał(a)

tnx
ale to nie jest tak że jak w jakims czasie nie zetnę to gorzej zimują?

Ja o niczym takim nie słyszałam ))). To raczej kwestia kolejnego kwitnienia a nie zimowania )))