Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Lawendowy zawrót głowy

Lawendowy zawrót głowy

Iwk4 09:06, 11 paź 2016

lojalna_ napisał(a)

Drewno do kominka kupione i sezon kominkowy juz mi nie straszny ))). Szkoda ze to juz koniec lata ))))

Oj, Jolu szkoda, że lato tak szybko minęło.
Ja kominka nie mam. Ale od soboty węgiel też kupiony i zaczęłam nim palić w c.o.
Koniec biegania do pieca. Wrzucę raz i ciepełko się po domu rozchodzi

Jola, przesadziłabyś teraz jeszcze hortensje? Biję się z myślami. Ale ziemia tak fajnie przelana...
lojalna_ 09:10, 11 paź 2016

Iwka wiesz ja ryzykant jestem ale powiem Ci ze nie , przesadzalam kwitnace hortki i juz kwitnace trawy ale jesienia niczego oprócz drzew to sie nie tykam ))

To co w zeszłym roku przesadzalam pozna jesienia po prawdzie wszystko mi padło takie moje doswiadczenie , fakt ze to była szczególna wiosna ale odpocznij juz Iwka ))))

09:43, 11 paź 2016
myślałam ze foty wstawiłaś? ..a ty tyle wpisów naprodukowałaś

po połowie wrzesnia juz nie przesadzam ...chyba ze róze ..te jeszcze mozna ale bylin czy traw to sie boje ...bo potem wiosna lubia wygnić

lindsay80 09:53, 11 paź 2016

też nie ścięłam lawendy, dalej całkiem obficie kwitnie i nie było kiedy, wiosną głośno krzyczcie kiedy cięcie robić.
lojalna_ 09:56, 11 paź 2016

Ja Ci powiem szczerze ze to faktycznie nie dla wszystkich te same rady i porady juz sie nauczyłam ze nasze rosliny trzeba wnikliwie ogladac i decydować czasami wbrew temu co u innych sie dZieje bo warunki u kazdego inne )))

Edytko u Kapsa mam nadzieje sie zobaczymy )))))
lindsay80 10:00, 11 paź 2016

lojalna_ napisał(a)
Ja Ci powiem szczerze ze to faktycznie nie dla wszystkich te same rady i porady juz sie nauczyłam ze nasze rosliny trzeba wnikliwie ogladac i decydować czasami wbrew temu co u innych sie dZieje bo warunki u kazdego inne )))

Edytko u Kapsa mam nadzieje sie zobaczymy )))))

Mi pierwszy rok lawenda kwitnie, nie miałam serca jej ścinać, jeszcze się nią nie nacieszyłam.

W czwartek wieczorem bede miec już pewność czy będę.
10:20, 11 paź 2016
jakie chcesz nalewki robić? z czego? ja nie mam specjalizacji w nalewkach

nie wiem tez gdzie kupić ...nigdy nalewek nie kupowałam

Ewa777 podesłał mi link do pigwówki http://bistro24.pl/gotowanie/przepisy/nalewka-z-pigwy,82496.html

moze jej zapytaj ...moze narobiła zapasów do piwniczki to ci podeśle

lojalna_ 10:27, 11 paź 2016

Justys mam smak od kilku dni haha i dlatego tak krążenia kolo tematu . Ewcia nasza mistrzyni nalewek ale daleko mam do niej
malkul 11:13, 11 paź 2016

lojalna_ napisał(a)
Justys mam smak od kilku dni haha i dlatego tak krążenia kolo tematu . Ewcia nasza mistrzyni nalewek ale daleko mam do niej

hihihi a napiło by się
Malgosik 11:56, 11 paź 2016

lojalna_ napisał(a)

Super masz )))))). Tylko patrzec jak kurczaczek bedzie ))))))u mnie zielono ))) hahha

oby liście nie pospadały tak szybko w tym roku z miłorzębów
bo takie są ładne...