Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Lawendowy zawrót głowy

Lawendowy zawrót głowy

inka74 20:20, 25 kwi 2017

lojalna_ napisał(a)
jedyna rabata która zakwitła reszta w pakach ))
Jolcia pamiętasz nazwę tych co kwitną? Bardziej są w róż czy fiolet? Te co nie wzeszły mogły zostać zjedzone lub zgniły jak za mokro było. Mogły być za małe aby kwitnąć ale to listki by były. Ja w ubiegłym roku 2 skrzynki tak załatwiłam roztapiającym się śniegiem. U mnie z ubiegłego roku tylko Exotic w większości zakwitły i czerwone papuzie, nazwa mi teraz wyleciała z głowy. Zginęły wszystkie Queeny. Życie.

Co ci się stało z buksowymi kostkami? U mnie młode sadzonki z poprzedniej wiosny od mrozu lekko ścięło. Ale do odratowania. Hiacynty mamy te same w kostrzewie cudne połączenie. Płotek śniegowy 2 lata temu robiłam. W sumie nie został sprawdzony bo tyle śniegu nie było. Ale mniejszy ładnie zatrzymało i powoli się roztapiał.
lojalna_ 20:34, 25 kwi 2017

Iwonko na tej rabacie mam dwa rodzaje tulipków i mam opakowania tylko nie pamiętam które są które

lojalna_ 20:36, 25 kwi 2017

To drugi tulipan z tej rabaty jak zakwitniętna drugie to będę miała pewność ))
lojalna_ 20:39, 25 kwi 2017

Iwonko kolorek ostry róż bardziej niz fiolet . Nic mi tulipanów nie zjadła bo cebule są. Myślę ze je źle wysuszylam .

Drabinke musze założyć bo na podjazd śnieg spada i trochę niebezpiecznie jest .
ewa004 20:47, 25 kwi 2017

Moje buksy tez żółte cholercia
lojalna_ 20:48, 25 kwi 2017

Ewciu no to pryskamy walczymy i mamy nadzieję że pomoże )
lojalna_ 20:49, 25 kwi 2017

Anda napisał(a)
Cudniaste widoki

Ewciu cieszeze Ci się podoba ale pogoda moich tulipanów nie ropieszvza jeszcze zielone wzystko
lojalna_ 20:51, 25 kwi 2017

leon60 napisał(a)
Pięknie Jolu buksów szkoda, tulipków także dziwnie się nam sezon zaczął oby było już tylko lepiej.
Kostrzewa fajnie wygląda

Faktycznie początek sezonu wyrządził te szkody a efekty będziemy zbierać jeszcze jakis czas .
Kasia_CS 20:51, 25 kwi 2017

Kostrzewa faktycznie świetnie wygląda, a hiacyntami to juz w ogóle. Jaka to odmiana? Niedźwiedzie futro? Bo się jakoś przed kostrzewami wzbranialam, a Ty tak zachęcasz
inka74 20:52, 25 kwi 2017

Piękne. Muszę je sobie zapisać i wygooglować. Z tulipanami to ogólnie loteria. Ja w końcu maja wykopałam i w kartony pod wiatę położyłam. Z łodygami i listkami zasuszonymi bo czasu nie było na obrywanie. Stały tak do września
My drabinki właśnie założyliśmy jak czapa śniegowa spadła mi wprost pod nogi. Druga trafiła w samochód. Strachu się najadłam. eM się też wystraszył, że go o zamach na żonę oskarżą i odszkodowania nie będzie a tak serio to mega niebezpieczne było. Jak już je założyliśmy to śnieg przestał w takiej ilości padać.