Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Lawendowy zawrót głowy

Lawendowy zawrót głowy

Iwk4 09:47, 06 sty 2015

Jolu, łącze się z toba w tej obsesji. Ja chce juz wiosny i kwiatków.
Karol99 09:50, 06 sty 2015

Ja tez do niej dołączam
lojalna_ 09:52, 06 sty 2015

Iwonko tyle mi sie mysli kłębi w głowie ze szok ja juz latam po tym ogrodzie i mierze....juz sobie ustaliłam odległosci wisni u od siebie , przeczytałam ze moga osiagac w koronie 3 m wiec odstep jaki planuje 1,5 to idealnie .....sasiadki patrzyły na mnie jak w snoegu z miarka latałam ale mnie nosi..

Tylko mi chyba przwiało moje najmniejsze buksy co je zadziłam 10 listopada ...listki maja skrescone a w tym miejscu od pola jest wiatr brzydki mogłam je osłonic uuuuu

I mysle o tym płocie i tych grabach czy je sadzic przed murowaniem plotu ale chyba nie bo moga korzenie uszkodzic ....ale jak bede czekała na płot to kiedy znowu go postawia jak jeszcze nic w tym temacie nie zaczete uuuu łeb mi peka od tych przemyslen fest
Jagodaa 09:58, 06 sty 2015

Jola, ja bardziej bałabym się, że ekipa połamie mi te graby, niż o uszkodzone korzenie. Z doświadczenia wiem, że oni raczej nie patrzą pod nogi .
lojalna_ 09:59, 06 sty 2015

No i ten pomysł tez mi sie mysli kotłuja chciałam z tyłu werbene z grackami a teszta w rzedach poziomych lawenda w małych kepach ......

Juz mi Toszka wykląd zrobiła co pod lawende mam dac wiec teoria jest

A własnie Toszko zyczenia dla Ciebie Noworoczne nigdzue Cie nie spotkałam wiec pozdrawiam serdecznie i wszystkiego naj zycze
lojalna_ 10:03, 06 sty 2015

Jagodaa napisał(a)
Jola, ja bardziej bałabym się, że ekipa połamie mi te graby, niż o uszkodzone korzenie. Z doświadczenia wiem, że oni raczej nie patrzą pod nogi .

No własnie cokolwiek o ekipach nie myslec to raczej sadzic ja sobie pójda i zas bede czekac ....nie wiadomo ile
lojalna_ 10:04, 06 sty 2015

Karol99 napisał(a)
Ja tez do niej dołączam

Kurcze moze jakies zaklecia ....ja juz zrobie wszystko .....byle juz wiosna była
Iwk4 10:12, 06 sty 2015

lojalna_ napisał(a)
Iwonko tyle mi sie mysli kłębi w głowie ze szok ja juz latam po tym ogrodzie i mierze....juz sobie ustaliłam odległosci wisni u od siebie , przeczytałam ze moga osiagac w koronie 3 m wiec odstep jaki planuje 1,5 to idealnie .....

Jolu, jeśli korona rozrasta się na 3 metry, 1,5m z lewej, 1,5 m z prawej i następna tak samo, to razem miedzy sliwami musisz mieć 3 metry szerokości
Ewa777 10:33, 06 sty 2015

Jolu, postaw najpierw płot, bo zapłaczesz się, jak fachowcy będą deptać roślinki.
A jak chcesz te wiśnie sadzić? One mają na siebie wchodzić koronami? Ile tych wiśni? I gdzie?

Zmieniłam wypowiedź Przepraszam wrażliwsze dusze
beata_m 10:42, 06 sty 2015

no ładnie wszyscy u Joli w sypialni się rozłożyli zamiast pomóc Joli co w ogrodzie z miarką biega.
Jola a tak serio ja mam to samo, tysiąc myśli, niby plan mam ale Danusia była doradziła co innego i już spokoju ducha nie ma ja początkująca jestem rok już w ogrodzie szalałam i nic dobrego z tego nie wyszło i teraz jakoś mam tremę czy mi się uda a wiadomo doświadczenia jeszcze nie za wiele wiśnie też chce posadzić, zaraz doczytam gdzie Ty dajesz swoje bo mi coś umknęło
pozdrawiam ciepło