Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Lawendowy zawrót głowy

Lawendowy zawrót głowy

kosolka 13:01, 18 wrz 2014

No wlasnie te choiny mi tu jakoś sie nie podobały. Ale jak robiłam sobie, to np swierk biały był maluteńki, a naprawde dorasta do 2m, wiec nie wszystko jest realne tutaj.
malgorzata_s... 14:03, 18 wrz 2014

Mnie się podoba wizualizacja bardzo Ja tak bym posadziła Pozdrawiam
BusyBee 14:12, 18 wrz 2014

bdan napisał(a)
Jola mnie się wydaje, że musisz to tak bardziej kompleksowo przemyśleć, jako cały obraz, razem z nasadzeniami na tle tych zielonych ekranów, jezeli masz już jakąś konepcję. Żeby spólność była, np jakaś rabatka tematyczna obejmowała jednakowe tło. Nie wiem czy jasno piszę

Może to Ci coś pomoże

Myślę tak jak Danusia- czy masz już pomysł co na tle tych roślin będzie? Bo to też jest istotne..
...czy po prostu będziesz dosadzać coś później i wtedy dopasujesz nasadzenia do już posadzonych iglaków...

bdan 14:25, 18 wrz 2014

Wkleję Ci na chwilę a potem usunę, żeby Ci nie śmiecić jak mam u siebie.
Na środku mam serby i przed nimi łezkę (stare zdjęcie ale widać)

W kąciku choinowym hortensje

placyk wypoczynkowy w kąciku serbowym

pomiędzy tam gdzie szmaragdy przykładowe nasadzenia

Jak zobaczysz napisz u mnie, żeby usunąć

BusyBee 14:27, 18 wrz 2014

....mam jeszcze takie przemyślenie: czy będziesz wypuszczać te serby wysoko? jeśli tak, to może warto by było posadzić je tak, aby zasłoniły dom sąsiada...
Trochę nieudolnie, ale zobaczysz o co mi chodzi...
lojalna_ 15:13, 18 wrz 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Mnie się podoba wizualizacja bardzo Ja tak bym posadziła Pozdrawiam

Ale na wizualizacji sa trzy choiny a w realu musiałoby ich byc wiecej w tym miejscu.
lojalna_ 15:19, 18 wrz 2014

Niczego prosze nie usuwac rozumiem zasade w twoim ogrodze kazdy zakatek tematyczny . U mnie ogród to tylko ten plac , który widac. Beda nasady przed oczywiscie ze tak jednak jak teraz latamy z tymi drzewami w te i spowrotem to juz nie wiem co lepsze.
lojalna_ 15:24, 18 wrz 2014

kosolka napisał(a)
No wlasnie te choiny mi tu jakoś sie nie podobały. Ale jak robiłam sobie, to np swierk biały był maluteńki, a naprawde dorasta do 2m, wiec nie wszystko jest realne tutaj.

Wiesz wizualki sa super nawet jesli trzeba sie korygowac i domyslac ze cos bedzie wieksze . Najwazniejsze ze wiemy co urosnie i jak. Dzieki za pomoc
lojalna_ 15:27, 18 wrz 2014

BusyBee napisał(a)
....mam jeszcze takie przemyślenie: czy będziesz wypuszczać te serby wysoko? jeśli tak, to może warto by było posadzić je tak, aby zasłoniły dom sąsiada...
Trochę nieudolnie, ale zobaczysz o co mi chodzi...

Chyba taki o wiele wyzszy srodek nie bardzo .. Wolałabym wszystko mniej wiecej tą samą wysokosc
lojalna_ 15:29, 18 wrz 2014

bdan napisał(a)
Jola mnie się wydaje, że musisz to tak bardziej kompleksowo przemyśleć, jako cały obraz, razem z nasadzeniami na tle tych zielonych ekranów, jezeli masz już jakąś konepcję. Żeby spólność była, np jakaś rabatka tematyczna obejmowała jednakowe tło. Nie wiem czy jasno piszę

Może to Ci coś pomoże

Jasno jasno ogolnie wiem jakie chce roslinki natomist terax wszystko uzalezniam od tego w jakiej kolejnosci to zasadze a czuje misz masz