Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Lawendowy zawrót głowy

Lawendowy zawrót głowy

lojalna_ 21:11, 19 wrz 2014

ewakatowice napisał(a)
przyszłam sadzić te Twoje świerki, choiny , tuje

Znalazła sie moja zguba tez bym sobie to Twoje zdjatko obejrzała Ewcia potrzbne mi drzewa lisciaste , strzeliste czyli dosc wasko rosnace hm buki , klony nie wiem a moze ...zrobic tak zebeda to te same graby które beda kiedys przy płocie ... Nie wiem to daleka droga ale wszyscy mnie tutaj upominaja ze mam myslec kompleksowo to sie staram
lojalna_ 21:13, 19 wrz 2014

BusyBee napisał(a)
Czyli decyzja podjęta- to już coś

Bez was to bym sie miotała z tymi drzewami i zapewne kupiłabym nie ta ilosc co trzeba lepeiej mi juz dzisiaj chociaz drzew nie ma to plan sprawił ze czuje sie spokojniejsza
BusyBee 21:20, 19 wrz 2014

lojalna_ napisał(a)

Bez was to bym sie miotała z tymi drzewami i zapewne kupiłabym nie ta ilosc co trzeba lepeiej mi juz dzisiaj chociaz drzew nie ma to plan sprawił ze czuje sie spokojniejsza

Takie smukłe buki poleca Danusia- mogą być bordowolistne- dawyck purple, lub żółte wiosną i zielieniejące latem- dawyck gold....

Danusia poleciłaby Ci również coś wysokiego, tak aby zasłonić ten dom- widziałam takie rady w kilku wątkach....może te drzewa liściaste to dobry pomysł....?
lojalna_ 21:23, 19 wrz 2014

BusyBee napisał(a)

Takie smukłe buki poleca Danusia- mogą być bordowolistne- dawyck purple, lub żółte wiosną i zielieniejące latem- dawyck gold....

Danusia poleciłaby Ci również coś wysokiego, tak aby zasłonić ten dom- widziałam takie rady w kilku wątkach....może te drzewa liściaste to dobry pomysł....?

Wszystko co w ogrodach proponowanych przez Danusie mi sie podoba wszystko i tutaj rodzi sie problem trzeba cos wybrac pod kątem miejsca a miejsca mało ;(
lojalna_ 21:24, 19 wrz 2014

Ogród z lustrem ma w choinach k drzewka podobne do buka musze sprawdzic dokładnie co to i jakich wymaga przestrzeni
ewakatowice 21:27, 19 wrz 2014

lojalna_ napisał(a)

Znalazła sie moja zguba tez bym sobie to Twoje zdjatko obejrzała Ewcia potrzbne mi drzewa lisciaste , strzeliste czyli dosc wasko rosnace hm buki , klony nie wiem a moze ...zrobic tak zebeda to te same graby które beda kiedys przy płocie ... Nie wiem to daleka droga ale wszyscy mnie tutaj upominaja ze mam myslec kompleksowo to sie staram

Mnie Danusia poleciła i mam całe 3 sztuki buków rohan obelisk, napaliłam się na grujeczniki
(dobrze znoszą cięci i świetnie się wybarwiają, widziałam formowane)

Jolcia ja musiałaby zobaczyć plan, jestem wzrokowcem i tylko na tz ‘oko”
lojalna_ 21:35, 19 wrz 2014

ewakatowice napisał(a)

Mnie Danusia poleciła i mam całe 3 sztuki buków rohan obelisk, napaliłam się na grujeczniki
(dobrze znoszą cięci i świetnie się wybarwiają, widziałam formowane)

Jolcia ja musiałaby zobaczyć plan, jestem wzrokowcem i tylko na tz ‘oko”

Ewcia sprawdze sobie u Ciebie te drzewa ...kochana plan sie własnie tworzy .teraz obecnie aktualnie .

Ewcia od lewej stary swierk, sierdem tuji szmaragd, 13 choin kanadyjskich, 3 swierki serbskie przed nimi w kolejnosci przed tujami : miskanty i duza ilosc hortensji L, przed choinami 3drzewa lisciaste, przed swierkami trzy choiny kanadyjsnie Jedeloh przed nimi wrzosy niskie trawy. Przed choinami k, jakos ładnie ułozone kule z bukszpanu w wiekszej ilosci w róznej wielkosci.

Przed hortensjami i trawami bedzie ławeczka na której beda sie wspierały kwiaty . Ewcia to juz ustalone mam nad reszta myslę . Malowac juz nic nie bede ale spróbuje w jakims programe.
ewakatowice 21:42, 19 wrz 2014

lojalna_ 09:24, 20 wrz 2014

Oj dzien dobry jaka niespodzianka zeby one juz z rana u mnie stały Ewka dzieki sliczne sa faworyty dla mnie chyba ze sie jeszcze cos ujawni chciałabym je na srodku tych nasadzen wsród choin kanadyjskich zasłonia troche dom sasiada i jego balkon zreszta dziewczyny moje kochane tez radziły tam cos wysokiego wiec powinno sie udac. Tylko to sie juz chyba w tym roku nie uda ale zaraz z wiosny
BusyBee 09:39, 20 wrz 2014

ewakatowice napisał(a)

No świetne te buki będą... .....czyli plan się powoli dopełnia- taki szkielet z dużych roślin najważniejszy do zaplanowania...drobnica później....