Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród tworzony z pasją

Ogród tworzony z pasją

elegance 19:14, 07 lis 2016

Karolu,

Nie spodziewałem się, że na takim forum mogę spotkać swojego prawie rówieśnika wiekowego Bardzo ładne kompozycje, planowałeś wszystko od początku i wykonywałeś stopniowo czy partiami planujesz i realizujesz? Pytam, bo całość jest bardzo ładnie spasowana.
Pozdrawiam
Mateusz
mira 19:31, 07 lis 2016

Karol99 napisał(a)
ę

Lubie kolekcjonowac rośliny ze względu na jesienne przebarwienia. Trochę się już uzbieralo, ale poluje na trzmieline oskrzydlona.

względem przebarwienia jesiennego trzmielina oskrzydlona jest idealnym wyborem, dodam jeszcze fortegilę, nie mam ale słyszałam - liście ma pomarańczowe teraz.

pozdrawiam
asiak 19:37, 07 lis 2016

1000 stronek hohoho... gratuluję
Karol99 21:20, 07 lis 2016

asiak napisał(a)
1000 stronek hohoho... gratuluję

Nawet nie wiem kiedy to się stało, pamiętam jak zakładałem wątek.. siedziałem wtedy na tarasie i wpadłem na ten świetny pomysł.
Karol99 21:22, 07 lis 2016

mira napisał(a)

względem przebarwienia jesiennego trzmielina oskrzydlona jest idealnym wyborem, dodam jeszcze fortegilę, nie mam ale słyszałam - liście ma pomarańczowe teraz.

pozdrawiam

Płonącą trzmilinę wiele razy widziałem w realizacjach Danusii. Śliczna jest. Mam taką pospolita, ale nie wiem czy będzie też zjawiskowa.

O fortegili nie słyszałem jeszcze, musze poczytać.
Karol99 21:23, 07 lis 2016

elegance napisał(a)
Karolu,

Nie spodziewałem się, że na takim forum mogę spotkać swojego prawie rówieśnika wiekowego Bardzo ładne kompozycje, planowałeś wszystko od początku i wykonywałeś stopniowo czy partiami planujesz i realizujesz? Pytam, bo całość jest bardzo ładnie spasowana.
Pozdrawiam
Mateusz

Ja również się nie spodziewałem. Ile masz lat? Nie chcesz założyć swojego wątku?

Nie planowałem ogrodu. Na początku były to chaotyczne nasadzenia w trawniku. Potem dzięki O. połączyłem wszystko w rabaty.. i jakoś samo wyszło. Chociaż nie ukrywam, że cały czas coś zmieniam.
Alicja169 21:30, 07 lis 2016

Tysiąc roślin na Tysięczną stronkę ! Gratulacje !

Karol99 22:02, 07 lis 2016

Wielkie dzięki!
elegance 23:19, 07 lis 2016

Karol99 napisał(a)

Ja również się nie spodziewałem. Ile masz lat? Nie chcesz założyć swojego wątku?

Nie planowałem ogrodu. Na początku były to chaotyczne nasadzenia w trawniku. Potem dzięki O. połączyłem wszystko w rabaty.. i jakoś samo wyszło. Chociaż nie ukrywam, że cały czas coś zmieniam.

15 lat. Chciałbym, swoją przygodę z architektura zieleni rozpocząłem rok temu, powoli staram się ogarniać moje zarośnięte 3 ary i doprowadzić do chociaż takiego stanu jak ogrody 1/3 forum. Aktualnie jestem chory, wiec ogród jeszcze bardziej się zapuścił (listopad ). Jak warunki pozwolą to pomyśle na jakimis zdjęciami.
Pozdrawiam
Mateusz
Kawa 08:00, 08 lis 2016

gratki na tysiączka

ja mam trzmielinę oskrzydloną
i trochę jestem nią rozczarowana
a może ja dbac o nią nie umiem>
przebarwia się to fakt ale nie na tak intensywną czerwień jakbym chciała
i bardzo szybko gubi liście

trochę niefajnie