Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród tworzony z pasją

Ogród tworzony z pasją

szemusia 22:12, 09 mar 2015

Moje patyczki już jakiś czas w ziemi siedzą. Dziś nawet nie zapomniałam ich podlac
Też zawsze do doniczek sadziłam, ale teraz wszystko w ziemię wetknęłam. Ukorzeniacz stosuję, ale tez slyszałam różne wersje - myślę, ze jak maja sie ukorznieć, to z pewnoscią dają radę
EPODLAS 23:15, 09 mar 2015

Karol, cebulowe u ciebie kwitną. Pokazuj, koniecznie.
MirellaB 08:39, 10 mar 2015

Karol fajna ta gromadka hortensji. Ciekawe ile z nich się przyjmie.
Też tak zrobię, ale w przyszłym roku. Teraz już w moim ogrodzie nic nie robię pochopnie, wszystko przemyślane
Zgadłam kiedyś u Ciebie, że to cesarska korona. Mam pytanie czy u Ciebie ma brzydki zapach jak rośnie?
U mnie brzydko pachniała w fazie wzrostu, u mojej mamy też miała brzydki zapach.
Napisz jak u Ciebie?
Miłego dnia
jona 10:09, 10 mar 2015

Trzymam kciuki za Twoje hortensjowe patyczki . Hodowanie od nasionka, patyczka lub sadzonki ma duży urok. Jak sie złapie bakcyla, to próbuje się rozmnożyc różne roślinki .
Karol99 13:38, 10 mar 2015

beata_m napisał(a)
o kurcze!!! super! ja niedawno zadołowałam kupione hortensje i jeszcze doczytać muszę jak ciąć i czy w ogóle
pozdrawiam ciepło

A jakie? Bukietowki?
Karol99 13:38, 10 mar 2015

szemusia napisał(a)
Moje patyczki już jakiś czas w ziemi siedzą. Dziś nawet nie zapomniałam ich podlac
Też zawsze do doniczek sadziłam, ale teraz wszystko w ziemię wetknęłam. Ukorzeniacz stosuję, ale tez slyszałam różne wersje - myślę, ze jak maja sie ukorznieć, to z pewnoscią dają radę

Tez tak uważam. Co ma się ukorzenic to nawet bez ukorzeniacza da radę.
Karol99 13:39, 10 mar 2015

EPODLAS napisał(a)
Karol, cebulowe u ciebie kwitną. Pokazuj, koniecznie.

Jeszcze nie kwita.
Na razie tylko listki mają.
Karol99 15:49, 10 mar 2015

MirellaB napisał(a)
Karol fajna ta gromadka hortensji. Ciekawe ile z nich się przyjmie.
Też tak zrobię, ale w przyszłym roku. Teraz już w moim ogrodzie nic nie robię pochopnie, wszystko przemyślane
Zgadłam kiedyś u Ciebie, że to cesarska korona. Mam pytanie czy u Ciebie ma brzydki zapach jak rośnie?
U mnie brzydko pachniała w fazie wzrostu, u mojej mamy też miała brzydki zapach.
Napisz jak u Ciebie?
Miłego dnia

Nie wiem niestety jaki ma zapach, jest u mnie dopiero od jesieni. Na razie wszystko jest okej. Jak coś to dam znać.
Dziękuje.
Karol99 15:50, 10 mar 2015

jona napisał(a)
Trzymam kciuki za Twoje hortensjowe patyczki . Hodowanie od nasionka, patyczka lub sadzonki ma duży urok. Jak sie złapie bakcyla, to próbuje się rozmnożyc różne roślinki .

Dziękuje. Pewnie, że tak. I ile satysfakcji, jak patrzysz potem na wlasnorecznie wyhodowana rosline.
Karol99 15:59, 10 mar 2015

Trochę wiosny.