Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród tworzony z pasją

Ogród tworzony z pasją

Karol99 08:03, 01 wrz 2015

Dziękuję, przyda sie.
Agatek 08:17, 01 wrz 2015

Zakupy pierwsza klasa
no i powodzenia w szkole, na pewno będzie fajnie
Karol99 08:20, 01 wrz 2015

Dziękuję.

A jak radzicie sadzic w koszyczkach czy nie? No no tulipany i hiacynty chce wykopywac co roku, krokusy czosnki i szafirki.
Marga 08:52, 01 wrz 2015

Toszka mówiła żeby sadzić a pod doniczkę dać żwirku na drenaż
Rany, nie mogę sobie przypomnieć u kogo bylo foto-szkolenie z sadzenia cebulek? U sarenki może?
iwka 09:14, 01 wrz 2015

Ja nie wyobrażam sobie sadzenia kilkuset cebul w koszyczkach, przecież na koszyczki trzeba wykopać dołek, pod koszyczek żwirek, potem nie wiadomo co z ziemią zrobić. Przekwitną, jak chcesz to wyciągasz koszyczek, musisz zakopać dołek, za dużo roboty jak dla mnie. Może jak jest mało cebul to jak najbardziej fajny pomysł. Kilka lat temu kupiłam koszyczki i tylko raz z nich skorzystałam
Zależy jeszcze jaki efekt chcesz uzyskać, jeżeli to ma być po kilka tulipanów w kępkach to ok, ale jak chcesz mieć dużą plamę, to trzeba by było koszyk obok koszyka stawiać.

Dołowanie donic, z kolei to fajny pomysł. Wiosną wyjmujesz taka donicę z ziemi i możesz ja sobie postawć gdzie chcesz

się rozpisałam, ale to tylko moje spostrzeżenia
Karol99 09:18, 01 wrz 2015

Marga napisał(a)
Toszka mówiła żeby sadzić a pod doniczkę dać żwirku na drenaż
Rany, nie mogę sobie przypomnieć u kogo bylo foto-szkolenie z sadzenia cebulek? U sarenki może?

Nie mam pojęcia, ale chętnie bym skorzystał.
Karol99 09:19, 01 wrz 2015

iwka napisał(a)
Ja nie wyobrażam sobie sadzenia kilkuset cebul w koszyczkach, przecież na koszyczki trzeba wykopać dołek, pod koszyczek żwirek, potem nie wiadomo co z ziemią zrobić. Przekwitną, jak chcesz to wyciągasz koszyczek, musisz zakopać dołek, za dużo roboty jak dla mnie. Może jak jest mało cebul to jak najbardziej fajny pomysł. Kilka lat temu kupiłam koszyczki i tylko raz z nich skorzystałam
Zależy jeszcze jaki efekt chcesz uzyskać, jeżeli to ma być po kilka tulipanów w kępkach to ok, ale jak chcesz mieć dużą plamę, to trzeba by było koszyk obok koszyka stawiać.

Dołowanie donic, z kolei to fajny pomysł. Wiosną wyjmujesz taka donicę z ziemi i możesz ja sobie postawć gdzie chcesz

się rozpisałam, ale to tylko moje spostrzeżenia

No właśnie nie wiem co teraz zrobić. Każdy mówi inaczej. Może posadzę do gruntu bez żadnych donic i koszyczków?
Marga 09:24, 01 wrz 2015

Karol, znalazłam i wkleiłam u mnie jak chcesz poczytać
iwka 09:26, 01 wrz 2015

Tylko zapomniałam napisać, że u mnie nie grasują nornice i rzadko kiedy coś mi wyjada cebule

I tak co roku dobieram nowe Widziałeś łany tulipanów u Any ?

jazzy 09:56, 01 wrz 2015

Ja nie dawałam zwirku pod koszyczki wszystkie pięknie wyrosły
Koszyczki są dobrym rozwiązaniem np. dla mnie, bo mój ogród w powijakach, nie mam jeszcze sprecyzowanego miejsca na cebulowe, a sądząc w koszyczkach mogę je posadzić wszędzie, a potem po prostu wyjąć i za rok posadzić gdzie indziej. Jakbym miała po jednej cebuli wykopywać, a najpierw ją znaleźć - nie dziękuję
No ale Ty masz już ogród na wypasie, więc mozesz sadzić na stałe, chyba że Ci się zmieni koncepcja kolorystyczna