Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród tworzony z pasją

Ogród tworzony z pasją

waldek727 10:47, 28 lis 2015

Karol.
Ja znam Twój ogród niezależnie od zamieszczonej wizytówki która potwierdza tylko to, że Tobie chce się chcieć. Jedno co widzę w Twoich poczynaniach i mogę pochwalić to to, że nie interesuje Cię zbieractwo ani ,,kolorowe jarmarki". Jako młody adept sztuki ogrodniczej starasz się dobierać rośliny odpowiednio do danych kompozycji. Poza tym nie spoczywasz na laurach i w coraz większym stopniu interesuje Cię fizjologia roślin oraz edafon. Z własnego doświadczenia powiem Ci, że obrałeś dobry kierunek który w przyszłości zaowocuje tym, że będziesz cieszył się bujną i zdrową roślinnością w swoim ogrodzie. To nie jest łatwy temat, dlatego powinieneś uzbroić się w cierpliwość, aby poznawać w dalszym ciągu ciekawy świat roślin.
Pozdrawiam.
Karol99 11:12, 28 lis 2015

Mala_Mi napisał(a)
Karol.. nieczasowa jestem, ale czytam, że werbeny poszukujesz.. zgłoś się wiosną to ci siewki wyśle A nasion też mam od groma. Moja werbena z Danusiowych nasion .. najlepsza

Dziękuję bardzo.
To może prościej nasionka wysłać?
Karol99 11:13, 28 lis 2015

Anabell napisał(a)
Karol - przypominam sobie dwa lata temu siałam zakupione nasiona Miskant chiński powschodził i okazuje się że to mieszanka różnych. To co poznaje to Gracylinus, Zebrinus i inne jeszcze wszystkich nie zidentyfikowałam.
Czyli kiełkują nasiona, ktoś pisał tylko z dzielenia uzyskuje się sadzonki.

To może z moich tez coś będzie. Fajnie by było.
W lutym posieje i zobaczymy co z tego będzie
Karol99 11:14, 28 lis 2015

inag napisał(a)
Fiu, fiu, Karol... No boska wizytówka!

Bardzo mi miło. Dziękuje
Karol99 11:17, 28 lis 2015

agnieszka_malysa napisał(a)
Karol piękną wizytówkę stworzyłeś bardzo się mi podoba

lindsay80 napisał(a)
Fajna wizytówka wyszla, gratuluje efektu i ogrodu, którym możesz się pochwalić!

Kacha123 napisał(a)
Gratuluję wizytówki Fajnie się ogląda taki ładny ogród "w pigułce"

Bardzo dziękuję.
Dzisiaj jeszcze musze dokończyć jesień i zimę
Karol99 11:19, 28 lis 2015

jona napisał(a)

Zastawione parapety to pikuś. Gorsze dla mnie jest wyprowadzanie tego towarzystwa na świeże powietrze, a potem chowanie go w razie przymrozków
Bardzo podoba mi się wizytówka.

Masz rację, tego nie przemyślałem. Trudno, jakoś się przemęcze.

Ciesze się, że podoba Ci się wizytówka.
Karol99 11:20, 28 lis 2015

Kasya napisał(a)
Przyszłam rowniez pochwalic wizytowkę
Na poczatku moje ulubione drzewka potem slicznie zaprezentowane inne roslinki i panoramki
Podobaja mi sie kompozycje przy tarasie. No i mnostwo roznych owocow
Ogrod wszechstronny

Bardzo dziękuję, bardzo mi miło
Karol99 11:21, 28 lis 2015

Katkak napisał(a)
Karol wizytówka super . Pokazujesz piękny i dojrzały ogród i... jeszcze duuużo miejsca na chciejstwa .

Dziękuję.
A ogród jeszcze ma trochę miejsca, ale już powoli coraz ciasniej się robi. Na drzewa juz nie mam miejsca. Teraz tylko jakieś trawki i byliny.
Karol99 11:25, 28 lis 2015

waldek727 napisał(a)
Karol.
Ja znam Twój ogród niezależnie od zamieszczonej wizytówki która potwierdza tylko to, że Tobie chce się chcieć. Jedno co widzę w Twoich poczynaniach i mogę pochwalić to to, że nie interesuje Cię zbieractwo ani ,,kolorowe jarmarki". Jako młody adept sztuki ogrodniczej starasz się dobierać rośliny odpowiednio do danych kompozycji. Poza tym nie spoczywasz na laurach i w coraz większym stopniu interesuje Cię fizjologia roślin oraz edafon. Z własnego doświadczenia powiem Ci, że obrałeś dobry kierunek który w przyszłości zaowocuje tym, że będziesz cieszył się bujną i zdrową roślinnością w swoim ogrodzie. To nie jest łatwy temat, dlatego powinieneś uzbroić się w cierpliwość, aby poznawać w dalszym ciągu ciekawy świat roślin.
Pozdrawiam.

Dziękuję za pochwały. To prawda, staram się tworzyć ogród podobny do takiego jakie tworzy Danusia. Nie lubię pstrokacizny, dlatego też sądzę jednokolorowymi plamami. Tego nauczyłem się już na Ogrodowisku. Szmate tez wywalilem, zostały jakieś pojedyncze rabatki ale to już wiosną. Odchodzę tez od nawozów sztucznych.
Efffa 12:35, 28 lis 2015

Karol ładna wizytówka.
Bardzo dojrzale do ogrodu podchodzisz, tez bym takie podejście chciała mieć.