Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród tworzony z pasją

Ogród tworzony z pasją

Karol99 12:49, 28 lis 2015

Dzieki wielkie.
gobasia 15:15, 28 lis 2015

Karolu pięknie.

Ty mając naście lat, już tak sobie poczynasz to fiu fiu fiu .. co to będzie, jak będziesz miał dziesiąt lat?
Życzę powodzenia i wytrwałości.

Ps a ja muszę pospacerować po Twoim królestwie ,jeśli pozwolisz?
kachat 15:43, 28 lis 2015

O, wizytówka! W końcu

Co do nawozów, to też staram się sztucznych nie sypać, tylko kompostu mam za mało, a obornika chyba też za mało..? Sypię, sypię ten obornik (granulowany), a efektu jakoś nie widzę za bardzo... Może wody za mało...
Karol99 16:23, 28 lis 2015

gobasia napisał(a)
Karolu pięknie.

Ty mając naście lat, już tak sobie poczynasz to fiu fiu fiu .. co to będzie, jak będziesz miał dziesiąt lat?
Życzę powodzenia i wytrwałości.

Ps a ja muszę pospacerować po Twoim królestwie ,jeśli pozwolisz?

Bardzo mi milo, dziekuje.
Pewnie ze pozwalam i zapraszam czesciej.
Karol99 16:26, 28 lis 2015

kachat napisał(a)
O, wizytówka! W końcu

Co do nawozów, to też staram się sztucznych nie sypać, tylko kompostu mam za mało, a obornika chyba też za mało..? Sypię, sypię ten obornik (granulowany), a efektu jakoś nie widzę za bardzo... Może wody za mało...

No w koncu zmobilizowałem sie i udalo sie stworzyc.

Co do nawozow, to zrazilem sie do nich. Pewien ogrodnik mi powiedzial, ze najwazniejsze jest podlewanie. Jezeli zapewnimy im stala wode to nawozenie nie jest potrzebne, chyba ze na gorszych glebach
Karol99 17:06, 28 lis 2015

Dzisiaj przygotowałem nasiona berberysow. Jutro wysieje i pozostawię na zimę, tak jak zrobiłem to rok temu. Jak to wszystko wykielkuje to chyba otworze szkolke
Flower1 17:09, 28 lis 2015

Karol99 napisał(a)
Dzisiaj przygotowałem nasiona berberysow. Jutro wysieje i pozostawię na zimę, tak jak zrobiłem to rok temu. Jak to wszystko wykielkuje to chyba otworze szkolke

Super ! podziwiam ja chyba nie jestem taka cierpliwa ,swoja droga ciekawa jestem ile Ci urosna w sezonie jaki kolor?
AnnaCh 17:11, 28 lis 2015

Karol, ale jak Ty to robisz? Zbierasz te czerwone owocki, wyjmujesz z nich nasionka i wsadzasz? Wsadzasz na zewnątrz, czy do doniczek?
Karol99 17:17, 28 lis 2015

Flower1 napisał(a)

Super ! podziwiam ja chyba nie jestem taka cierpliwa ,swoja droga ciekawa jestem ile Ci urosna w sezonie jaki kolor?

Rok temu jak siałem urosły gdzieś na 20 cm. Wiadomo, że trochę trzeba poczekać, ale bardziej robie to dla zabawy. Zobaczę ile z tego wyrosnie.

A posialem zwykły bordowy, bordowy kolumny, żółty kolumnowy, ottawski i bordowy taki jakby płożący.
kachat 17:20, 28 lis 2015

Ja też posiałam berberysa Ale na leniwca Zerwałam czerwone owocki, wsadziłam w ziemię w ogródku, przyklepałam Dwa mi się same rok temu wysiały, może teraz też coś wykiełkuje

Ale mnie trochę zmobilizowałeś, chyba jednak wezmę parę owocków i je porządnie podziabię a nasiona do doniczek posieję.

A ty robiłeś kontrolowane miksy berberysowe (zapylałeś itp.) czy po prostu wziąłeś te co się same zapyliły jak leci?