Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród tworzony z pasją

Ogród tworzony z pasją

Karol99 15:09, 10 sty 2016

i wzajemnie
MUZA 15:13, 10 sty 2016

Karol99 napisał(a)

To u mnie też tak jest. Mogę zliczyć osoby na palcach którzy dbają o swoje ogrody i lubią to robić. Na mojej ulicy to właściwie tylko sąsiadka. Reszta uważa, że posadzone rośliny mają sobie radzić same i nic kompletnie nie robią.
Ja żałuję, ponieważ zawsze można wymienić się roślinami i co najważniejsze doświadczeniem.

Karolu jakie to szczęście ,że mamy ogrodowisko
Sylvana 15:16, 10 sty 2016

AnnaCh napisał(a)
U mnie w najbliższej okolicy chyba tylko ja i moja jedna sąsiadka (ta, która ostatnio spaliła brzozę) jesteśmy tak zakręcone na punkcie ogrodów Reszta nie ma nic, albo ma tuje, albo po jakimś jednym krzaku gdzieś w trawie. Nie liczę jednych sąsiadów, którzy mają ładny ogród, ale oni go "wynajmują", bo nic przy nim nie robią, ostatnio to nawet do koszenia trawy przyjechała firma.
Na mnie to wszyscy dziwnie patrzą, a jak komentowali jak po ciemku przy świetle latarni zdzierałam darń pod nową rabatę

Moje sąsiedztwo to ogrody projektowane przez firmy i przez nie pielęgnowane...właściciele są tylko gośćmi...jestem jedyna która sama się grzebie w ziemi i patrzą na mnie jak na odmieńca...umorusana, zmęczona i jeszcze lata i robi fotki nie wiadomo czemu i po co....wariatka
agnieszka_m 15:21, 10 sty 2016

Sylvana napisał(a)

Moje sąsiedztwo to ogrody projektowane przez firmy i przez nie pielęgnowane...właściciele są tylko gośćmi...jestem jedyna która sama się grzebie w ziemi i patrzą na mnie jak na odmieńca...umorusana, zmęczona i jeszcze lata i robi fotki nie wiadomo czemu i po co....wariatka

Ale jaka jest satysfakcja że sama o to dbasz i kasę co oni wydaja na firmy można przeznaczyć na roślinki
Karol99 15:22, 10 sty 2016

MUZA napisał(a)

Karolu jakie to szczęście ,że mamy ogrodowisko

Oj naprawdę, jest z kim porozmawiać i podzielić pasję.
Karol99 15:23, 10 sty 2016

agnieszka_malysa napisał(a)

Ale jaka jest satysfakcja że sama o to dbasz i kasę co oni wydaja na firmy można przeznaczyć na roślinki

No własnie, a jeszcze większa jak uda się coś samemu rozmnożyć.
agnieszka_m 15:25, 10 sty 2016

Karol99 napisał(a)

No własnie, a jeszcze większa jak uda się coś samemu rozmnożyć.

Dokładnie
Karol99 15:25, 10 sty 2016

Sylvana napisał(a)

Ja mam akurat dwóch sąsiadów ktorzy mają projektowane ogrody, nie robią w nim kompletnie nic, a jest w nim pięknie. Przyznam, że kiedyś było to moją zmorą jak patrzyłem na moje pole i ppjedyncze nasadzenia na trawniku.
Karol99 15:26, 10 sty 2016

agnieszka_malysa napisał(a)

Dokładnie

Na jesieni posiałem berberysy, przyznam że jestem bardzo ciekawy czy cos wykielkuje, bo chce stworzyc obwodke. Rok temu sie udalo.
agnieszka_m 15:38, 10 sty 2016

Karol99 napisał(a)

Na jesieni posiałem berberysy, przyznam że jestem bardzo ciekawy czy cos wykielkuje, bo chce stworzyc obwodke. Rok temu sie udalo.

a nasionka kupowałeś czy zbierałeś swoje???