Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród tworzony z pasją

Ogród tworzony z pasją

Karol99 15:44, 10 sty 2016

Zbierałem swoje, mam ich tyle że mógłbym plantacje założyć. Rok temu sie nie znalem i dlatego tak mło posiałem, teraz licze na wiecej plonów
Sylvana 15:47, 10 sty 2016

Karol99 napisał(a)

Ja mam akurat dwóch sąsiadów ktorzy mają projektowane ogrody, nie robią w nim kompletnie nic, a jest w nim pięknie. Przyznam, że kiedyś było to moją zmorą jak patrzyłem na moje pole i ppjedyncze nasadzenia na trawniku.

Ja też mam kompleksy, zwłaszcza jeśli chodzi o trawnik...u sąsiadów dywanik...a u nie....
Sylvana 15:50, 10 sty 2016

agnieszka_malysa napisał(a)

Ale jaka jest satysfakcja że sama o to dbasz i kasę co oni wydaja na firmy można przeznaczyć na roślinki

Oni nie mają zmartwień finansowych...a satysfakcję miałam, ale mam wrażenie ostatnio, że mnie już to przerasta....za dużo dla jednej osoby...
agnieszka_m 15:55, 10 sty 2016

Karol99 napisał(a)
Zbierałem swoje, mam ich tyle że mógłbym plantacje założyć. Rok temu sie nie znalem i dlatego tak mło posiałem, teraz licze na wiecej plonów

a zasuszałeś je ???
Karol99 16:08, 10 sty 2016

Sylvana napisał(a)

Ja też mam kompleksy, zwłaszcza jeśli chodzi o trawnik...u sąsiadów dywanik...a u nie....

U mnie trawnik musi sobie radzic sam, mam duza powierzchnie i zeby to wszystko solidnie nawodnic wole przeznaczyc wode na rosliny. W upały wywsycha, potem po deszczach znowu sie zieleni. Juz sie dk tego przyzwyczailem choc nie ukrywam, z zielonym i perfekcyjnym trawnikiem ogrod lepiej wyglada
Karol99 16:10, 10 sty 2016

Sylvana napisał(a)

Oni nie mają zmartwień finansowych...a satysfakcję miałam, ale mam wrażenie ostatnio, że mnie już to przerasta....za dużo dla jednej osoby...

To prawda. Ja czasami tez tak mam, nie ogarniam wszystkiego, nie nadążam. Momentami mam dosc, ale szybko nabieram sił. Niestety każda porazka boli.
Karol99 16:11, 10 sty 2016

agnieszka_malysa napisał(a)

a zasuszałeś je ???

Zebrałem je po pierwszych przymrozkach, obrałem z łupiny i zasiałem. Teraz czekam na wiosnę i efekty
AnnaCh 16:35, 10 sty 2016

Karolu my też czekamy
Też czasem wszystkiego sama nie ogarniam, ale powoli, nie od razu wszystko się zrobi.
Moi sąsiedzi powoli się chyba do mnie przyzwyczajają, że chodzę w gumowcach upaprana, to dla nich normalny widok
Trawa u mnie w upały też niestety wysycha i nic na to nie poradzę
Karol99 17:20, 10 sty 2016

Dokładnie. Ogród jest dla nas więc nie ma co się spieszyć.
anabuko1 19:25, 11 sty 2016

Ja tez n ie mam trawnika dywanika. Trochę boleję nad tym,ale nie strasznie.Trudno
Pamiętam,ak czytałam o twoich wysiewach berberysów.Tez jestem ciekawa co ci tam wyjdzie.Mam nadzieję,że coś będzie na te obwódki