Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród tworzony z pasją

Ogród tworzony z pasją

Karol99 18:10, 29 sty 2016

Nie no, chce pociągnąć bezpośrednio do żywotników.
Rozmawiałem jeszcze z mama i uznaliśmy ze chyba nie ma sensu robienia pojedynczych wysepek, które do niczego nie będą pasować. Prawdopodobnie zdecydujemy się na rabatę. Tylko teraz pozostaje kwestia czy zakończona zaraz za wiązem czy pociągniemy ją aż do brzozy.
Katkak 18:19, 29 sty 2016

Karol99 napisał(a)
Nie no, chce pociągnąć bezpośrednio do żywotników.
Rozmawiałem jeszcze z mama i uznaliśmy ze chyba nie ma sensu robienia pojedynczych wysepek, które do niczego nie będą pasować. Prawdopodobnie zdecydujemy się na rabatę. Tylko teraz pozostaje kwestia czy zakończona zaraz za wiązem czy pociągniemy ją aż do brzozy.

Zdecydowanie aż do brzozy. Raz, a dobrze bo i tak byś powiększał
sylwia_slomc... 18:20, 29 sty 2016

Karol jak skończysz rabatkę za wiązem to zrobi Ci się pomiędzy drzewkami taka zaciszna enklawa , gdzie można by ławeczkę postawić np i jak szłoby się po trawnikowej ścieżce takie miejsce do przycupnięcia i zadumy
A kształt podoba mi się ten co Ci Kasia z "Mojej bajki" narysowała tylko skończyć tak jak Ty planujesz
Karol99 18:36, 29 sty 2016

Katkak napisał(a)

Zdecydowanie aż do brzozy. Raz, a dobrze bo i tak byś powiększał

To prawda
Karol99 18:37, 29 sty 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)
Karol jak skończysz rabatkę za wiązem to zrobi Ci się pomiędzy drzewkami taka zaciszna enklawa , gdzie można by ławeczkę postawić np i jak szłoby się po trawnikowej ścieżce takie miejsce do przycupnięcia i zadumy
A kształt podoba mi się ten co Ci Kasia z "Mojej bajki" narysowała tylko skończyć tak jak Ty planujesz

Masz rację, utworzy się tam takie tajemnicze przejście. Mam nadzieje, ze fajnie to wszystko będzie się komponować.
kachat 18:40, 29 sty 2016

Katkak napisał(a)

Wszystko fajnie, ale po co zostawiać wąski pasek trawy przed tujami? Nie lepiej od razu zagospodarować?

Ja na moim projekcie nie zostawiłam żadnego pustego paska Tylko na drugim obrazku już mi się nie chciało krzewów rysować, same linie zostawiłam - wszystko, wizualizacja, jest na pierwszej fotce
Katkak 18:43, 29 sty 2016

kachat napisał(a)

Ja na moim projekcie nie zostawiłam żadnego pustego paska Tylko na drugim obrazku już mi się nie chciało krzewów rysować, same linie zostawiłam - wszystko, wizualizacja, jest na pierwszej fotce

W każdym razie pustym paskom mówimy stanowcze nie .
kachat 18:45, 29 sty 2016

Ja bym do brzozy pociągnęła rabatę, po co takie puste miejsce z murem tujowym zostawiać, i tak byś kiedyś coś tam chciał w końcu zrobić z tym. Ewentualnie jak chcesz ławeczkę, to można większe wklęśnięcie ścieżki między drzewkami w stronę tuj zrobić, aby takie zakole powstało - ale nie do samych tuj, aby pomiędzy nimi a ławeczką były jednak krzewy.
kachat 18:49, 29 sty 2016

Katkak napisał(a)

W każdym razie pustym paskom mówimy stanowcze nie .

Noooo jeden pusty coby po nim chodzić było można może lepiej zostawmy, hihi Bo nam biedny Karol niedługo będzie musiał latać nad swoim ogródkiem
Katkak 18:55, 29 sty 2016

kachat napisał(a)

Noooo jeden pusty coby po nim chodzić było można może lepiej zostawmy, hihi Bo nam biedny Karol niedługo będzie musiał latać nad swoim ogródkiem

To pomyślmy jeszcze o lianach .