Karol, powiedz mi, o ile dobrze pamiętam, to chyba Ty robiłeś sadzonki tawuł na obwódkę? Czy teraz na wiosnę można pobrać gałązki do ukorzenienia? I jak tak, to czy do jesieni się dobrze ukorzenią i będzie można je wsadzić już na stałe miejsce?
Tak, robiłem sadzonki z sadzonek zdrewnialych oraz zielnych. Oba rodzaje się pięknie ukorzenily. W zeszłym roku nie robiłem na wiosnę tylko latem. Do jesieni miały już śliczne korzonki. Ustawione są przy tujach wiec miejsce jest zaciszne. Ostatnio je oglądałem i będę miał co najmniej 10 krzaczków, jeśli chcesz jutro zrobię zdjęcie.
Pewnie, że chcę
A myślisz, że jakbym teraz obcinała i powsadzała do doniczek w ziemię, to dałyby radę się ukorzenić. Potrzebuję właśnie z 10 krzaczków na obwódkę i szczerze mówię, że w tym roku mam tyle wydatków, że wolałabym wyhodować sama, a kasę wydać na coś czego jeszcze nie mam
Teraz powinny się nawet lepiej ukorzenic niż z zielnych. Powtykaj do doniczek z siema, która długo będzie trzymać wilgoć i ustaw gdzieś w cienistym zakątku.