Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród tworzony z pasją

Ogród tworzony z pasją

Makao_J 09:07, 17 mar 2016

Karol99 napisał(a)

Tylko jutro, okej?
Dam znać jak wstawię.

Ok. Poczekam.
Karol99 11:06, 17 mar 2016

miskka napisał(a)

Nie mam porównania jak przycina się innym, dlatego trudno określić. To nie tak, że niewygodnie... sama nie wiem, ale mam wrażenie, że dziwnie... Miękka ta stal i ostrze jest tylko z jednej strony, więc troszkę to ogranicza docinanie i ruchy. Nie wiem sama, właściwie najważniejsze, że trochę trawników mam już przeciętnych. A gdy pomagalam sobie listwą i w zdłuż niej ciełam linie proste, wtedy wyszło super i łatwo

Ja nie mam porównania w ogóle nigdy żadnym nie przycinalem. Ogólnie o tym szpadelku dowiedziałem się z ogrodowiska, nie wiedziałem wcześniej ze takie coś istnieje.
Karol99 11:07, 17 mar 2016

amelia_b napisał(a)
obawiam się że za dużo

To tez nie dobrze, mi z 2 tygodnie temu zaczęła wchodzić pleśń na trawę Purple Majesty. Przepikowalem i się uspokoiło ale cześć siewek niestety padło.
Karol99 11:08, 17 mar 2016

paulina_ns napisał(a)

U mnie Karolu tak samo przestała rosnąć po pikowaniu, podlewam jak zawsze, ale robi się tak cienka, jakby miała za jakiś czas zniknąć. Jedynie co zauważyłam,że ziemia lekko plesnieje i nie wiem czy mogę ją jeszcze raz przenieść do innej ziemi?

Jeżeli ziemia plesnieje to jest to niebezpieczne. Mi się tak robiło z trawa Purple Majesty. Siewka po siewce po prostu zanikala. Zółkła i za parę dni jej po prostu. Ogranicz podlewanie.
Karol99 11:09, 17 mar 2016

Makao_J napisał(a)

Ok. Poczekam.

Wstawię jak wrócę ze szkoły.
Mirka 11:22, 17 mar 2016

Karol czy z berberysa robiłeś sadzonki może?Dziś będę robić sdzonki z tawuły goltmund w zeszłym roku ukorzeniłam i w tym powtórka.
11:48, 17 mar 2016
Karol99 napisał(a)

Ja nie mam porównania w ogóle nigdy żadnym nie przycinalem. Ogólnie o tym szpadelku dowiedziałem się z ogrodowiska, nie wiedziałem wcześniej ze takie coś istnieje.

Mój pierwszy szpadelek do kantów to jeszcze kilka lat sprzed ogrodowiska.Zwyczajny półksiężyc,pordzewiały już trochę.W tamtym roku kupiłam drugi na wypadek gdyby ten pierwszy odmówił współpracy Ale to już nie to,nie leży mi jakoś,trzonek do skrócenia bo to też ważne,wolę ten mój pierwszy antyk
Karol99 11:49, 17 mar 2016

Mirka napisał(a)
Karol czy z berberysa robiłeś sadzonki może?Dziś będę robić sdzonki z tawuły goltmund w zeszłym roku ukorzeniłam i w tym powtórka.

Z berberysa nie, ja go wysiewam. Tydzień temu dorobiłem się 25 krzaczków.
Karol99 11:50, 17 mar 2016

Aniaaa napisał(a)

Mój pierwszy szpadelek do kantów to jeszcze kilka lat sprzed ogrodowiska.Zwyczajny półksiężyc,pordzewiały już trochę.W tamtym roku kupiłam drugi na wypadek gdyby ten pierwszy odmówił współpracy Ale to już nie to,nie leży mi jakoś,trzonek do skrócenia bo to też ważne,wolę ten mój pierwszy antyk

No właśnie, nie ma to jak się przywiązać do narzędzi. Mój spadel tez juz liczy x lat ale jest niezastąpiony
11:55, 17 mar 2016
W tamtym roku potrzebowałam tawuł Little Princess do dokończenia obwódki.Wykopałam największą,podzieliłam ją szpadlem na trzy części.Podział był udany bo wszystkie części nie ucierpiały i ładnie potem rosły,dzieliłam wczesną wiosną.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies