Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród tworzony z pasją

Ogród tworzony z pasją

Shemsi 18:21, 19 mar 2016

Co za niespodzianka

A samosiejki kloników to moja zmora, wokół naszej działki rośnie kilkanaście (lub więcej) klonów, więc wiosną bywa masakra z tym. Choć przyznam, że odkąd wyjątkowo przykładam się do jesiennego grabienia jest dużo łatwiej W tym roku została mi zapomniana maleńka kupka zgrabionych liści, sprzątałam ją w piątek, a pod nią znalazłam kilkadziesiąt samosiejek - to był widok, żałuję, że nie zrobiłam zdjęcia.

Wrzuciłam obiecane zdjęcia u siebie
Anusia 18:26, 19 mar 2016

Niespodzianka. Teraz będę się musiała przyzwyczaić do nowej nazwy wątku.
Karol99 18:27, 19 mar 2016

Shemsi napisał(a)
Co za niespodzianka

A samosiejki kloników to moja zmora, wokół naszej działki rośnie kilkanaście (lub więcej) klonów, więc wiosną bywa masakra z tym. Choć przyznam, że odkąd wyjątkowo przykładam się do jesiennego grabienia jest dużo łatwiej W tym roku została mi zapomniana maleńka kupka zgrabionych liści, sprzątałam ją w piątek, a pod nią znalazłam kilkadziesiąt samosiejek - to był widok, żałuję, że nie zrobiłam zdjęcia.

Wrzuciłam obiecane zdjęcia u siebie

Zdjęcie właśnie niedawno oglądałem. Przesliczne te tuje, a jaki żywy kolorek mają.

U mnie tez klonów na potęgę, ale jak zaczynaja kiełkować to wiem, że wiosna zbliża sie wielkimi krokami.
Karol99 18:28, 19 mar 2016

Anusia napisał(a)
Niespodzianka. Teraz będę się musiała przyzwyczaić do nowej nazwy wątku.

Ja juz powoli zaczynam sie przyzwyczajać.
Flower1 18:30, 19 mar 2016

Zmieniłes nazwe watku ,myslalam ze sie pomyliłam i do kogos innego zajrzalam Karol myslisz ze lepiej włozyc do ziemi w domu ?tak bez korzaonkow i listkow?
Karol99 18:35, 19 mar 2016

Flower1 napisał(a)
Zmieniłes nazwe watku ,myslalam ze sie pomyliłam i do kogos innego zajrzalam Karol myslisz ze lepiej włozyc do ziemi w domu ?tak bez korzaonkow i listkow?

To ja

Duzo lepiej dac do ziemi. W wodzie bardzo rzadko cos sie ukorzeni, a w ziemi na pewno juz więcej. Ja tak rozmnozylem sobie rok temu hortensje, w wodzie zgniły.
Pawlus 19:27, 19 mar 2016

W tym roku mam pierwsze siewki klonów. Wygrabiałem z trawnika Od 6 lat mam klona Globosum i pierwszy raz zawiązał nasiona. Muszę dokładnie posprzątać jesienią.
AnnaCh 19:36, 19 mar 2016

Nowa nazwa wątku fajna
Siewki klonów napawają mnie optymizmem
Karol99 19:37, 19 mar 2016

Pawlus napisał(a)
W tym roku mam pierwsze siewki klonów. Wygrabiałem z trawnika Od 6 lat mam klona Globosum i pierwszy raz zawiązał nasiona. Muszę dokładnie posprzątać jesienią.

Mój bordowy zawiazuje od 2 lat nasiona i w zeszłym roku wysiała się ładna czerwonilistna siewka. W tym roku też pod nim coś kiełkuje, może też jakaś ładna będzie.
Karol99 19:38, 19 mar 2016

AnnaCh napisał(a)
Nowa nazwa wątku fajna
Siewki klonów napawają mnie optymizmem

Dziękuję, ciesze się, że Wam się podoba.

Siewka napawają, to prawda. Tylko słoneczko i o 5 stopni więcej i byłoby super.