Fajnie że grasz kolrami bez bylin przy dużym ogrodzie to ekstra wygląda .Kulka z berberysa wielka Powiedz mi czy starsze berberysy też łapią grzyba czy mniej zZa to ich nie lubię .Kupiłam żÓłtego i wywaliłam bo co podrós łi ładnie wyglądał to zaraz brązowiał
Dzięki. ) Uwielbiam wszelkie krzewy i pewnie stąd to wynika.
Każdy berberys łapie grzyba niezależnie od wieku, jednak kupione w szkolce i wyleczone są piękne. A jeżeli grzyba juz złapie i się go nie wyleczy to może nękac co roku. Dlatego za rok musze opryskac profilaktycznie i powinno być dobrze, wszystko tez zależy jakie będzie lato.
A taki grzyb na berberysie jest go w stanie załatwić z dnia na dzień? Bo taka sytuacja miała miejsce na wiosnę. Berberys wyglądał ok, zakwitł i nagle cały suchy bez liści. Przyczyna nieznana ofiara spalona dla bezpieczeństwa innych.
Nie ma mowy, poza tym grzyb nie jest w stanie go uśmiercić, krzew może jedynie stracić na urodzie. U Ciebie musiałabyc inna przyczyna. Czy nie podlewalas go po liściach? U mnie jak tak zrobiłem to momentalnie usechly liście.
Karol w wizytówce na 1str.pierwsze fotki jest bordowy berberys jak on sie nazywa?Ma duże liście,chyba i ja mam takiego Zrobię foto jutro to porównamy.Czy z niego też masz nasionka?
nie on rósł dokładnie na końcu działki i nikomu nie chciało się tam chodzić go podlewać. Bardziej podejrzewam jakąś chorobę bo u sąsiadki bardzo dużo drzew choruje i cale usychają. Od roku załatwia zgodę na wycinkę. Szkoda gadać...