Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród tworzony z pasją

Ogród tworzony z pasją

kasja83 12:38, 17 sie 2016

Karol99 napisał(a)
Dzięki za mile słowa, cały czas się uczę i juz zauważam różnice między dawnymi rabatami, a obecnymi.

Oj to chyba każdy tak ma. Dla mnie to jesteś "stary" ogrodowy wyjadacz, choć niestary
zawitka 07:46, 18 sie 2016

Fajnie że grasz kolrami bez bylin przy dużym ogrodzie to ekstra wygląda .Kulka z berberysa wielka Powiedz mi czy starsze berberysy też łapią grzyba czy mniej zZa to ich nie lubię .Kupiłam żÓłtego i wywaliłam bo co podrós łi ładnie wyglądał to zaraz brązowiał
Karol99 08:08, 18 sie 2016

ewa004 napisał(a)
Karol masz rękę o oko efekty śliczne już teraz, a co dopiero jak to wszystko urośnie.
Pozdrawiam

Dziękuję. Myślę, że ta rabatka powinna szybko urosnąć i dać ładną żółtą plamę.
Karol99 08:08, 18 sie 2016

kasja83 napisał(a)

Oj to chyba każdy tak ma. Dla mnie to jesteś "stary" ogrodowy wyjadacz, choć niestary

Bardzo mi milo
Karol99 08:11, 18 sie 2016

zawitka napisał(a)
Fajnie że grasz kolrami bez bylin przy dużym ogrodzie to ekstra wygląda .Kulka z berberysa wielka Powiedz mi czy starsze berberysy też łapią grzyba czy mniej zZa to ich nie lubię .Kupiłam żÓłtego i wywaliłam bo co podrós łi ładnie wyglądał to zaraz brązowiał

Dzięki. ) Uwielbiam wszelkie krzewy i pewnie stąd to wynika.

Każdy berberys łapie grzyba niezależnie od wieku, jednak kupione w szkolce i wyleczone są piękne. A jeżeli grzyba juz złapie i się go nie wyleczy to może nękac co roku. Dlatego za rok musze opryskac profilaktycznie i powinno być dobrze, wszystko tez zależy jakie będzie lato.
Pluszakowa 16:55, 18 sie 2016

A taki grzyb na berberysie jest go w stanie załatwić z dnia na dzień? Bo taka sytuacja miała miejsce na wiosnę. Berberys wyglądał ok, zakwitł i nagle cały suchy bez liści. Przyczyna nieznana ofiara spalona dla bezpieczeństwa innych.
Karol99 17:34, 18 sie 2016

Pluszakowa napisał(a)
A taki grzyb na berberysie jest go w stanie załatwić z dnia na dzień? Bo taka sytuacja miała miejsce na wiosnę. Berberys wyglądał ok, zakwitł i nagle cały suchy bez liści. Przyczyna nieznana ofiara spalona dla bezpieczeństwa innych.

Nie ma mowy, poza tym grzyb nie jest w stanie go uśmiercić, krzew może jedynie stracić na urodzie. U Ciebie musiałabyc inna przyczyna. Czy nie podlewalas go po liściach? U mnie jak tak zrobiłem to momentalnie usechly liście.
Mirka 08:57, 19 sie 2016

Karol w wizytówce na 1str.pierwsze fotki jest bordowy berberys jak on sie nazywa?Ma duże liście,chyba i ja mam takiego Zrobię foto jutro to porównamy.Czy z niego też masz nasionka?
Karol99 09:39, 19 sie 2016

To berberys Ottawski. Ładny jest i silnie przyrasta. Jest dużo większy niż Thunberga. Parę nasionek ma, ale w tym roku jako jedyny nie wykiełkował.
Pluszakowa 11:36, 19 sie 2016

Karol99 napisał(a)

Nie ma mowy, poza tym grzyb nie jest w stanie go uśmiercić, krzew może jedynie stracić na urodzie. U Ciebie musiałabyc inna przyczyna. Czy nie podlewalas go po liściach? U mnie jak tak zrobiłem to momentalnie usechly liście.
nie on rósł dokładnie na końcu działki i nikomu nie chciało się tam chodzić go podlewać. Bardziej podejrzewam jakąś chorobę bo u sąsiadki bardzo dużo drzew choruje i cale usychają. Od roku załatwia zgodę na wycinkę. Szkoda gadać...