Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

11:51, 19 kwi 2018
Ewa777 napisał(a)
Zaczyna magnolia Leonard Messel

i Genie pokazała kolorek

fajna duża ...miałam zagwostke czy ja czy rosea ...ale to wiesz ...ale jednak zdecydowałam kupic Rosea ta bede podziwiac u ciebie ..bo mocno podobne
11:53, 19 kwi 2018
Iwk4 napisał(a)

Ja mam wertykulator z koszem, jak u kosiarki

ja tez ...ale nie uzywamy ..bo zwyczajnie jest za mały ...a i tak wertykulator nie wszystko zbierze....praktykuje z kosiarka juz którys sezon i sobie chwalę wiec polecam ))

PS> bo tu chodzi czas i oszczedzanie sił )) ...ja mam duzo trawy i cały dzień trzeba na wertykulacje ...z kosiarka idze szybko bo M obsługuje wertykulator ja kosiarką jade ...kilka pasów za nim i jest szybko zrobione
Dominika11 11:55, 19 kwi 2018

eee_taam napisał(a)

ja tez ...ale nie uzywamy ..bo zwyczajnie jest za mały ...a i tak wertykulator nie wszystko zbierze....praktykuje z kosiarka juz którys sezon i sobie chwalę wiec polecam ))

PS> bo tu chodzi czas i oszczedzanie sił )) ...ja mam duzo trawy i cały dzień trzeba na wertykulacje ...z kosiarka idze szybko bo M obsługuje wertykulator ja kosiarką jade ...kilka pasów za nim i jest szybko zrobione
ja dokładnie robię tak samo - spraktykowane i godne polecenia
Ewa777 16:45, 19 kwi 2018

Dominika11 napisał(a)
cudnie jak wszystko zaczyna rosną i pojawiają się pierwsze kwiaty człowiek cieszy się i to bardzo

widze, że masz rabatę hortensjowo - różaną - ciekawa
próbuję zgadnąć co tam jest jeszcze powsadzane i chyba się mi to nie uda

Teraz najbardziej widoczne są cebulowe - hiacynty, tulipany i czosnki. Latem oprócz róż i hortensji rosły tam lawendy i trawki. Nie wiem, czy lawendy przeżyły, bo na razie nic zielonego nie widać.
Ewa777 16:47, 19 kwi 2018

eee_taam napisał(a)

fajna duża ...miałam zagwostke czy ja czy rosea ...ale to wiesz ...ale jednak zdecydowałam kupic Rosea ta bede podziwiac u ciebie ..bo mocno podobne

Tak, czytałam u Ciebie, że się nad Leonardem zastanawiałaś. Ale to fajnie, że mamy róże i będziemy u siebie nawzajem podziwiać
Dziś ma już dużo więcej kwiatów
Ewa777 16:51, 19 kwi 2018

eee_taam napisał(a)

Muszę w przyszłym roku spróbować w takim razie z kosiarką. Skoro wszyscy tak zachwalają Po grabieniu bolą ręce i plecy
Urszulla 16:24, 20 kwi 2018

Świetne róże, gdzie zamawialaś? A gdzie je posadzisz?
Kasya 18:55, 20 kwi 2018

A u mnie przemarzły wszystkie paki Genie j nie będzie ani jednego kwiatka
Mam ochotę ja wywalić
Mirella 22:06, 20 kwi 2018

Magnolie przepiękne, czekam na róże
Ewa777 22:10, 20 kwi 2018

Urszulla napisał(a)
Świetne róże, gdzie zamawialaś? A gdzie je posadzisz?

Róże zamówiłam w Rosaćwik Już zamawiałam u nich wcześniej - jestem zadowolona z zakupów w tym sklepie.

Róże dziś zostały posadzone w przedogródku - zamiast żółtych.