Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

Ewa777 12:46, 11 cze 2018

Kasya napisał(a)
urocza ta rozyczka

To teraz kolejne młodziaki z ubiegłego roku.

Rosenfaszination - krzaczek jakiś rozłożysty na razie z mnóstwem pąków. Wolałabym bardziej zwarty i wyprostowany. Czy ona będzie tak rosła rozłożyście?

Beverly

Wygląda na to, że to jest Herzogin Christiana

Ewa777 12:49, 11 cze 2018

eee_taam napisał(a)

ja mam kilkapnacych ale jeszcze mi mało a moze też zakupie krzaczaste jakies u mnieteraz juz długo namysł trwa ..bo miejsce sie skurczyło i trzeba duzo rzeczy przemysleć ...wtedy radość z zakupów wieksza bedzie jak sie roślinak idealnie wpasuje

Nikole prowadzi Eden Rose w pionie (jakby na słupie) wygląda to świetnie i nie potrzebuje dużo miejsca. To super pomysł dla upychaczy takich jak my
12:52, 11 cze 2018
Ewa777 napisał(a)

Nikole prowadzi Eden Rose w pionie (jakby na słupie) wygląda to świetnie i nie potrzebuje dużo miejsca. To super pomysł dla upychaczy takich jak my

widziałam takie u Koniora ...prowadzone w pionie ...było kilka odmian ...Laguna Raphsody new down i jeszcze jakies moze miały nawet ze 3m wysokości albo i wiecej )) ...po 3stówki były ...nie wiem jak je tak wyprowadzić mozna ...bo te lata sa rózne i róznie przemarzaja łodygi zimą....ale podobało mi sie takie prowadzenie ....przy tujach idealnie by wygladały
Ewa777 13:10, 11 cze 2018

Czeka mnie sadzenie

Rododendrony Purple Pillow z przeceny 5zł za sztukę.

Szałwie Bright Rose i Deep Blue

Jeżówki Fatal Attraction

I gratisik. Czy ktoś wie, co to? Bo ja nie mam pojęcia.

mirkaka 13:16, 11 cze 2018

Ewa, gdzie te wszystkie Rh posadzisz? i tyle szałwii i jeżówki
gratis nie znany
A weszłam podziwiać róże, Elfe zawsze najpiękniejsza ale pozostałe też piękne
Zdrowe masz je jeszcze ? u mnie jedna już na czarną plamistość choruje i mączniak się zaczyna ech, to najgorsza cecha róż, choroby
yolka 13:19, 11 cze 2018

Zakupy okazyjne i bardzo ładne. Gratis podobny do wiesiołka, jeśli zakwitnie dużym żółtym kwiatem, to on. Elfe będę chyba mieć
Ewa777 13:23, 11 cze 2018

eee_taam napisał(a)

widziałam takie u Koniora ...prowadzone w pionie ...było kilka odmian ...Laguna Raphsody new down i jeszcze jakies moze miały nawet ze 3m wysokości albo i wiecej )) ...po 3stówki były ...nie wiem jak je tak wyprowadzić mozna ...bo te lata sa rózne i róznie przemarzaja łodygi zimą....ale podobało mi sie takie prowadzenie ....przy tujach idealnie by wygladały

Nie wiem, czy nie skuszę się na tak prowadzoną różę Nie mam ani Laguny Raphsody, ani New Down. Myślę, że wystarczy kupić krzaczek i przypinać łodyżki do podpór. Będzie taniej
Ewa777 13:30, 11 cze 2018

mirkaka napisał(a)
Ewa, gdzie te wszystkie Rh posadzisz? i tyle szałwii i jeżówki
gratis nie znany
A weszłam podziwiać róże, Elfe zawsze najpiękniejsza ale pozostałe też piękne
Zdrowe masz je jeszcze ? u mnie jedna już na czarną plamistość choruje i mączniak się zaczyna ech, to najgorsza cecha róż, choroby

Rododendrony pójdą chyba na górkę przed domem do niwaka z jałowca.
Szałwie Deep Blue będą rosły ze św. Tereskami, a Bright Rose na hortensjowo-różanej (tu słabo rosną lawendy, więc je zastąpią).
Jeżówki na ambrowcowej - brakowało mi koloru w lipcu/sierpniu

Róże mam zdrowe. Na tych młodziakach dolne listki miały plamistość (powybierałam) - góra bardzo zdrowa.
Ewa777 13:39, 11 cze 2018

yolka napisał(a)
Zakupy okazyjne i bardzo ładne. Gratis podobny do wiesiołka, jeśli zakwitnie dużym żółtym kwiatem, to on. Elfe będę chyba mieć

Dzięki, Jolu
Gratisa, na razie potrzymam w donicy. Nie wiem, co to i gdzie w takim razie posadzić.
Elfe jest śliczna i na pewno będziesz z niej zadowolona
14:22, 11 cze 2018
Ewa777 napisał(a)

Nie wiem, czy nie skuszę się na tak prowadzoną różę Nie mam ani Laguny Raphsody, ani New Down. Myślę, że wystarczy kupić krzaczek i przypinać łodyżki do podpór. Będzie taniej

ja nie mysle o zakupie takich gotowców ...bo po zimie przemarznie mi połowa albo wiecej ....i bedzie mi przykro ....ja mam raphsody i new down - ta akurat wstawiłam do kata bo smieciuch okrutny i ja mysle wyprowadzić do góry własnie ....ale bardziej szeroko niz pionowo ...a rephsody raczej bede trzymac nisko
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies