Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

malgorzata_s... 22:09, 20 lip 2015

Kule z przodu i lawenda między nimi aby stworzyć ramę. Jeżówki na tyłach bo najwyższe ale rozrzucone. Między nimi posadź jeszcze rozplenicę jak nie ma u ciebie to skoczymy u nas na szkółki jak będziesz Jeżówki w rozplenicach to boski widok.
Przed rozplenicami i jeżówkami krwawnice i jarzmianki ale jeden kolorek po dwie sztuki razem a między nimi red barony tak ciut za buksikami ale żeby je było widać w przerwach między nimi.

Tu masz buksy jako ramkę. Inspiracja od Irenki

Jak dokupisz jeszcze lawendy możesz zrobić większe przerwy i między buksy wsadzić.
Buksik, lawenda, buksik, lawenda
Ewa777 22:17, 20 lip 2015

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Kule z przodu i lawenda między nimi aby stworzyć ramę. Jeżówki na tyłach bo najwyższe ale rozrzucone. Między nimi posadź jeszcze rozplenicę jak nie ma u ciebie to skoczymy u nas na szkółki jak będziesz Jeżówki w rozplenicach to boski widok.
Przed rozplenicami i jeżówkami krwawnice i jarzmianki ale jeden kolorek po dwie sztuki razem a między nimi red barony tak ciut za buksikami ale żeby je było widać w przerwach między nimi.

Jak dokupisz jeszcze lawendy możesz zrobić większe przerwy i między buksy wsadzić.
Buksik, lawenda, buksik, lawenda

Dzięki, Gosiu, spróbuję jutro zrobić kolejną przymiarkę.
Dziś kończymy malowanie w pokoju Dorotki Na jednej ścianie ma fototapetę z księżniczkami

Od jutra czeka nas ustawianie
malgorzata_s... 22:20, 20 lip 2015

Księżniczki wcale mnie nie dziwią Ucałuj ją od cioci
Bogdzia 22:40, 20 lip 2015

Ewo bajecznie piekna rabata i dzieło M zza płotu wyjątkowo piękne. Ja bym tego cuda za płotem nie trzymała ale juz za duzy na przesadzanie. pięknie.Pozdrówka.
Ewa777 22:49, 20 lip 2015

Bogdzia napisał(a)
Ewo bajecznie piekna rabata i dzieło M zza płotu wyjątkowo piękne. Ja bym tego cuda za płotem nie trzymała ale juz za duzy na przesadzanie. pięknie.Pozdrówka.

Bogdziu, dzieło za płotem wije się wokół lampy Jest bardzo ładną ozdobą w tym miejscu
makkasia 08:02, 21 lip 2015

Ewa777 napisał(a)
Genie szykuje się do ponownego kwitnienia Widać już pączki

Pochwalę się swoją trawką

Myślisz Ewuniu, że to pączki kwiatowe na Genie?
Ja myślę, że to liściowe, u mie też takie są. No zobaczymy
Trawa boska
makkasia 08:16, 21 lip 2015

Ewa777 napisał(a)
Tak było w ubiegłym roku:

Wiosną tego roku nastąpiły zmiany. Pojawiły się róże św.Tereski, berberysy, przetaczniki i kosmosy.

Wygląd rabatki po dosadzeniu kolejnych różyczek Widać różnicę?

Rabata jest cudowna świeża, lekka i elegancka dzięki bieli
Co rośnie przed różami?
Karol99 09:52, 21 lip 2015

Ale zmiany!
Ewa777 10:47, 21 lip 2015

Kasiu, myślę, że to pączki kwiatowe, bo są takie z meszkiem, a liściowe takie nie były Miałam właśnie do Ciebie napisać pytanie, czy u Ciebie też się tworzą. Trzeba zapytać jeszcze kogoś, ale nie pamiętam, kto kupił. Fajnie będziemy miały drugie kwitnienie

Przed różami rośnie berberys bagatelle

Karolu, tu nastąpiła wielka zmiana i efekt mi odpowiada
Anusia 11:45, 21 lip 2015

Ewajak w ogrodzie tak i w domu remoncik potrzebny, księżniczka będzie szczęśliwa