Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

Katkak 09:58, 06 wrz 2015

Ewa777 napisał(a)

Nie mam więcej zdjeć, ale mogę zrobić

Ewcia opowiedz mi o tej hortce (fajnie brzmi, poczytaj mi mamo ). Chodzi o to jaki jest kolor kwiatów przed rozwinięciem i na jaki przebarwia się zaczynając przekwitać. I ogólnie jak się sprawuje, bo mam ochotę do listy chciejstw ją dopisać. Piękniuchna jest .Nie mogę się doczekać aż pokażesz zdjęcia roślinek po posadzeniu. Ale będzie śliczniusio .
Ewa777 10:33, 06 wrz 2015

martaibartek napisał(a)
Zakupy bomba! widac, że rośliny zdrowe i dorodne. Odrazu będzie efekt na rabacie.

Jak można spytać to w jakiej to szkółce je poczyniłaś?

Zakupy zrobiłam w szkółce w Mierzeszynie
Ewa777 10:49, 06 wrz 2015

Katkak napisał(a)

Ewcia opowiedz mi o tej hortce (fajnie brzmi, poczytaj mi mamo ). Chodzi o to jaki jest kolor kwiatów przed rozwinięciem i na jaki przebarwia się zaczynając przekwitać. I ogólnie jak się sprawuje, bo mam ochotę do listy chciejstw ją dopisać. Piękniuchna jest .Nie mogę się doczekać aż pokażesz zdjęcia roślinek po posadzeniu. Ale będzie śliczniusio .

Zrobiłam dla Ciebie przegląd Tak wygląda hortensja Schloss Wackerbarth w poszczególnych miesiącach.
Początek lipca

Środek lipca

Kasiu, skończę dla Ciebie przegląd i opis później, bo teraz internet strasznie muli.
Flower1 12:27, 07 wrz 2015

Czesc Ewciu ,widze ze zakupy udane ,ciekawa jestem jak rozlokujesz te pieknosci czekamy na zdjecia ,pozdrawiam!
Ewa777 17:14, 07 wrz 2015

Kasiu, dalej dla Ciebie
Tę hortensją mam od ubiegłego roku. Kupiłam ją kwitnącą i w tym roku również zakwitła, więc myślę, że nie będzie problemu z kwitnieniem. Kolory przebarwienia pokazałam Ci na zdjęciach. Jestem nią oczarowana. Dlatego dokupiłam jeszcze jedną

Hortensja Schloss Wackerbarth na koniec lipca

Sierpień

Wrzesień

Ewa777 17:16, 07 wrz 2015

Flower1 napisał(a)
Czesc Ewciu ,widze ze zakupy udane ,ciekawa jestem jak rozlokujesz te pieknosci czekamy na zdjecia ,pozdrawiam!

Na sadzenie musze poczekać jeszcze tydzień Muszę mieć pomoc do kopania dołków w glinie Też nie mogę się tego doczekać Na razie mam szpaler hortensji przed domem na tarasie Też fajnie

Nareszcie u nas porządnie popadało - już chyba koniec z suszami na ten rok
Flower1 17:33, 07 wrz 2015

U nas leje i leje az sie boimy ze studnie przeleje bo nie przestaje ...teraz po tej dlugotrwalej suszy bedzie w druga strone ,tak zle tak niedobrze
Flower1 17:37, 07 wrz 2015

Ewciu mam pytanko ,jakis czas temu u siebie pytalam o kulki na bukszpanach i nikt nie wiedzial co jest grane oprocz Ciebie ,dziekuje za pomoc mam jeszcze pytanko czy wiesz czy te kulki(owoce) sie obrywa czy zostawia?bo sie zastanawiam..
Ewa777 17:51, 07 wrz 2015

Flower1 napisał(a)
Ewciu mam pytanko ,jakis czas temu u siebie pytalam o kulki na bukszpanach i nikt nie wiedzial co jest grane oprocz Ciebie ,dziekuje za pomoc mam jeszcze pytanko czy wiesz czy te kulki(owoce) sie obrywa czy zostawia?bo sie zastanawiam..

Myślę, że możesz je spokojnie zostawić Może Ci się wysieją z nasion
Flower1 18:57, 07 wrz 2015

Pozdrawiam