Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

bozga 19:14, 05 wrz 2015

Pokazałm u siebie swoją Grandiflorę ( tylko, że to stary krzak), liście ma na pewno gładsze niż Limelight ( sprawdzałam ), nie jest to Polar Bear bo ona ma bardzo charakterystyczne , niespotykane w innych odmianach płatki kwiatów . Przy Grandiflorze się nie upieram ( ale jest to mój typ ), może to być rzeczywiście też Limelight
Anusia 19:57, 05 wrz 2015

Ewa777 napisał(a)
Zrobiłam dziś zakupy
3 szt. Vanille Fraise
4 szt. Silver Dolar
1 szt. Diamant Rouge
1 szt. Phantom
2 szt. rozchodnika Matrona
4 szt. berberysa Ogrange Rocket

Wow, ale zakupy! Ja dzisiaj kupiłam w O a właściwie dokupiłam jeszcze cebule białch tulpanów i krokusy. Miłego wekkendu.
Ewa777 20:01, 05 wrz 2015

eee_taam napisał(a)
też zakupy podziwiam ...sama sobie też kupiłam PHANTOM i Grandiflorę

w przyszłym roku będą już wypasione

O to muszę też do Ciebie skoczyć zobaczyć zakupy
Cieszę się, że udało mi się kupić takie okazy
Ewa777 20:02, 05 wrz 2015

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Ewcia czyżby i Twój ogród zrobił się z gumy?

Gosiu, widziałaś, że u mnie jest jeszcze sporo miejsca na rośliny
Ewa777 20:09, 05 wrz 2015

bozga napisał(a)
Pokazałm u siebie swoją Grandiflorę ( tylko, że to stary krzak), liście ma na pewno gładsze niż Limelight ( sprawdzałam ), nie jest to Polar Bear bo ona ma bardzo charakterystyczne , niespotykane w innych odmianach płatki kwiatów . Przy Grandiflorze się nie upieram ( ale jest to mój typ ), może to być rzeczywiście też Limelight

Bożenko, mi też ta hortensja najbardziej pasuje na Grandiflorę, tylko gdzieś wyczytałam, że ma szorstkie listki i to mi nie pasowało. Limelight to raczej nie jest, bo nie jest tak limonkowa. Idę do Ciebie zobaczyć nowe zdjęcia
Ewa777 20:10, 05 wrz 2015

Anusia napisał(a)

Wow, ale zakupy! Ja dzisiaj kupiłam w O a właściwie dokupiłam jeszcze cebule białch tulpanów i krokusy. Miłego wekkendu.

Aniu, zaszalałam Ale wszystko zaplanowane
Tobie również życzę miłego weekendu
Margo 20:51, 05 wrz 2015

Ale szaleństwo zakupowe
Pogoda faktycznie okropna, strasznie zimno, dobre to że choć pada, to akurat po tej suszy potrzebne. Ale na ogród tez mi się nie chce wyjść, a jeszcze parę rzeczy chciałabym przed zimą ogarnąć. Już nic nie kupuję, bo nie mam weny, poprzesadzam i uporządkuję to co mam.
Ciekawa jestem widoku Twojego ogrodu jak posadzisz te wszystkie hortki. Musisz zrobić wtedy zdjęcie całości
Ewa777 20:56, 05 wrz 2015

Margo napisał(a)
Ale szaleństwo zakupowe
Pogoda faktycznie okropna, strasznie zimno, dobre to że choć pada, to akurat po tej suszy potrzebne. Ale na ogród tez mi się nie chce wyjść, a jeszcze parę rzeczy chciałabym przed zimą ogarnąć. Już nic nie kupuję, bo nie mam weny, poprzesadzam i uporządkuję to co mam.
Ciekawa jestem widoku Twojego ogrodu jak posadzisz te wszystkie hortki. Musisz zrobić wtedy zdjęcie całości

Liczę na to, że mąż po powrocie weźmie 2 dni urlopu i to wszystko posadzi. Dojdą jeszcze 4 hortensje ogrodowe, które trzeba przesadzić.
Zdjęcia na pewno wstawię
Ewa777 20:59, 05 wrz 2015

A tu moje Magical Candle
Ładnie już się zazieleniły i cieszą oczy

Dorota123 21:18, 05 wrz 2015

Taaakie zakupy zawsze cieszą. Mój M dostałby zawału jak bym mu pokazała takie zakupy, co nie oznacza, że takich nie robię, tylko, że moja radość jest troszkę ukrywana.