Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

Anda 19:21, 23 lut 2016

Ewa777 napisał(a)

Ja już nie wiem za co się złapać, żeby poprawić tę swoją glebę
Teraz chodzi za mną cały czas myśl, że muszę dorwać tę mączkę i pokrzywy

Pokrzywy to dopiero latem W zeszłym roku podlewałam tylko 3 razy pokrzywą.
Do poprawienia gleby możesz też kupić kompost. Ja na razie jeszcze nie mam zbyt dużo własnego kompostu i kupowałam w miejskiej kompostowni.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Margo 19:52, 23 lut 2016

Ewa777 napisał(a)

Ja już nie wiem za co się złapać, żeby poprawić tę swoją glebę
Teraz chodzi za mną cały czas myśl, że muszę dorwać tę mączkę i pokrzywy

Ewo, nie narzekaj ,wszystko pięknie Ci rośnie ☺.
A swoją drogą piszesz, ze dziś miałaś słonko cały dzień. Ja niby tylko "kawałeczek " dalej, a prawie cały dzień padało z małymi przerwami.
Sprawdzałam dziś prognozę na Augustynie i pokazują taką paskudną na kolejne 2 tygodnie
makkasia 21:08, 23 lut 2016

Ewa777 napisał(a)

Kasiu, jak będziesz wiedziała, że już są daj mi znać

oczywiście, że dam znać
Ewa777 21:42, 23 lut 2016

Anda napisał(a)

Pokrzywy to dopiero latem W zeszłym roku podlewałam tylko 3 razy pokrzywą.
Do poprawienia gleby możesz też kupić kompost. Ja na razie jeszcze nie mam zbyt dużo własnego kompostu i kupowałam w miejskiej kompostowni.

Od roku mam swój kompostownik, ale mało "złota" się produkuje. Zawsze to coś
Ewa777 21:44, 23 lut 2016

Margo napisał(a)

Ewo, nie narzekaj ,wszystko pięknie Ci rośnie ☺.
A swoją drogą piszesz, ze dziś miałaś słonko cały dzień. Ja niby tylko "kawałeczek " dalej, a prawie cały dzień padało z małymi przerwami.
Sprawdzałam dziś prognozę na Augustynie i pokazują taką paskudną na kolejne 2 tygodnie

Gosiu, do nas wiosna zawsze dłużej idzie Ale jak przechodzi przez góry, to wcale się jej nie dziwię, że zatrzymuje się tam na dłużej
lojalna_ 21:44, 23 lut 2016

Ewcia no i gdzie tu sprawiedliwosc ....

fajnie ze prawie cala Polska ma slonce i cudna pogode hihi tylko u nas snieg i wilgotno
Ewa777 21:47, 23 lut 2016

lojalna_ napisał(a)
Ewcia no i gdzie tu sprawiedliwosc ....

fajnie ze prawie cala Polska ma slonce i cudna pogode hihi tylko u nas snieg i wilgotno

Jolu, ale jak u Ciebie przygrzeje słoneczko, to od razu będzie +12'C, a u nas ciągle niezmiennie +6'C
lojalna_ 21:48, 23 lut 2016

cos w tym jest
mirkaka 10:11, 24 lut 2016

Ewa777 napisał(a)

Jolu, ale jak u Ciebie przygrzeje słoneczko, to od razu będzie +12'C, a u nas ciągle niezmiennie +6'C

Właśnie gdzieś już pisałam o niesprawiedliwości pogody U nas wiosna późno, lato zimne, zimy kiepskie. Choć to ostatnie dla rośli lepiej bo mniej wymarzają.
Wczoraj rozsadziłam skrętniki, ło matko co ja zrobię z taką ilością roślinek Część maluchów wywaliłam, bo mi tyle nie [potrzeba

Dziewczyny uważajcie z kompostem miejskim. Ja jak zakładałam ogród to nawiozłam taką niby kompostową ziemię miejską. Czarna, lekka, wydawała się super. Ale znajdowałam w niej mnóstwo potłuczonego szkła, i coś mnie tknęło i zrobiłam badana tej ziemi. okazało się że ma ogromne ilości metali ciężkich, ołowiu kadmu. Tak więc mój ogród przez to może być tylko ozdobny a warzywa jeśli już mam to w innej ziemi.
Myślę że dużo lepiej zakupić obornik i go rozłożyć na rabatach. Tylko obornik to trzeba kupować jesienią i jesienią rozkładać. Teraz to możesz podsypywać tym granulowanym.
Kindzia 13:53, 24 lut 2016

Niektórym to się powodzi...: książki, filmy o miłości...u mnie o tej porze to tylko cyferki Ale słoneczko już za oknem mamy, schnie sobie trawka