Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

Katkak 22:07, 27 maj 2017

Ewunia wreszcie złapałam trochę oddechu i można trochę zwolnić. Skończyliśmy dziś Biały Tydzień. Pospacerowałam u Ciebie, pozaglądałam tu i tam. Narcyzy zamierzam zgapić, bo nie mam ani jednego. Mój Percy Wiseman nie kwitnie i ogólnie kiepskawy jakiś u mnie. Widzę, że na kamiennym stoliku przy grillu Krzyś wyeksponował swoje dzieło - cudnie to wygląda. Moje wszystkie niezapominajki miały mączniaka więc też powyrywałam. Pamiętam te cudowne begoniowe wstęgi . Buziole .
ewsyg 22:24, 27 maj 2017

Ewa, masz szczęście, że Ci nie przemarzły rodki. U większości w tej kwestii marności.
Flower1 16:12, 28 maj 2017

Pęknie wszystko kwitnie u Ciebie Ewciu, skrzynki obsadzone!
Ja w tym roku mam białe surfinie i pelargonie w donicach.
Czosnki wyglądają imponująco.
Ewa777 06:17, 29 maj 2017

jazzy napisał(a)
Cudnie u Ciebie, mimo suszy. U mnie też deszcz potrzebny. Ja podlewam tylko warzywnik. Ech, życzę więc Tobie (i sobie) porządnego długiego umiarkowanego deszczu

Deszczu nadal nie ma. Wczoraj wieczorem przyleciało kilka chmur, ale nic nie skapnęło. Podlewam codziennie. Sucho jest bardzo.

Ewa777 06:24, 29 maj 2017

Katkak napisał(a)
Ewunia wreszcie złapałam trochę oddechu i można trochę zwolnić. Skończyliśmy dziś Biały Tydzień. Pospacerowałam u Ciebie, pozaglądałam tu i tam. Narcyzy zamierzam zgapić, bo nie mam ani jednego. Mój Percy Wiseman nie kwitnie i ogólnie kiepskawy jakiś u mnie. Widzę, że na kamiennym stoliku przy grillu Krzyś wyeksponował swoje dzieło - cudnie to wygląda. Moje wszystkie niezapominajki miały mączniaka więc też powyrywałam. Pamiętam te cudowne begoniowe wstęgi . Buziole .

Kasiu, teraz będziesz miała więcej czasu na ogród
Stolik na codzień służy ekspozycji bonsaia Dobrze zauważyłaś A w weekendy jako stolik pomocniczy pod grilla. Wczoraj właśnie tak służył

Nieazpominajki też szybko powyrywałam, bo wszystko zagłuszały. Miały swoje 5 minut Teraz pozbywam się melisy, bo też zagarnęła za dużo terenu

Ewa777 06:26, 29 maj 2017

ewsyg napisał(a)
Ewa, masz szczęście, że Ci nie przemarzły rodki. U większości w tej kwestii marności.

U mnie na szczęście wszystkie rodki kwitną. Właśnie czytam na innych wątkach, że nie wszyscy mieli takie szczęście. Jednak ten przymrozek wiosenny dał popalić roślinom

Ewa777 06:29, 29 maj 2017

Flower1 napisał(a)
Pęknie wszystko kwitnie u Ciebie Ewciu, skrzynki obsadzone!
Ja w tym roku mam białe surfinie i pelargonie w donicach.
Czosnki wyglądają imponująco.

W sobotę zrobiłam zakupy na nasadzenia do donic, ale na razie tylko dwie obsadziłam, więc na zdjęcia trzeba poczekać. Czosnki mnie zachwycają. Córka policzyła, że mam ich 98 w całym ogrodzie

A teraz swój pokaz ma złotokap

Ewa777 06:40, 29 maj 2017

Całą sobotę pracowaliśmy w ogrodzie. Wycięłam przekwitłe tulipany, przycięłam tawułki. Zrobiliśmy kancik wzdłuż drugiego boku - teraz jestem zadowolona Wszystkie begonie posadzone
Wyłamuję już przekwitłe kwiatostany z rododendronów - 2 przekwitły.
Genie teraz kwitnie! To spryciula

Katkak 08:22, 29 maj 2017

Kanciki brzytwa. Mi jie wychodzą tak ladnie. Może przez to, ze trawa byle jaka. Zlotokap teraz czaruje. Rodki masz cudne.a jak klosowce? Moje już na rabatach .
Ja mam tylko czosnki glowkowate. I jesienią takie dziwne kupilam, zobaczymy co z tego będzie. Milego dnia Ewuniu .
Kindzia 19:33, 29 maj 2017

Kanciki faktycznie eleganckie! U nas, niestety, też nie wszystkie rodusie zakwitną w tym roku. Tym bardziej z przyjemnością oglądam u Ciebie
Macham Ewcia