Tak, przęsła już mamy wybrane - najprostsze i najzwyklejsze. Niestety z ogrodzeniem nie poszalejemy. Pozostaje kwestia betonu miedzy przęsłami... O ile w ogóle jakiś beton będzie...
dogęszczony znaczy - dobrze zwibrowany , w trakcie wibrowania z betonu wychodzą wszystkie pęcherzyki powietrza i wtedy jest dobrze zagęszczony ,
tak mi się wydaje
wiem że wibrowanie nie jest prostą sprawą bo można przewibrować i wtedy wychodzi mleczko cementowe ale już nie wiem co to oznacza - czy nie zastygnie - czy się rozsypie..
80 dych to chyba niedrogo - jeśli mówisz o tym betonie ze zdjęcia w ogrodzeniu
Da się Madziu - ja tak mam : fundament, musi byc pod każdym ogrodzeniem - nawet tam gdzie nie ma ogrodzenia - czyli w miejscu bramy i furtki - zbrojony - bo on jakby wiąże dwa słupki po bokach bramy - żeby np po zimie jeden słupek nie osiadł - wtedy jedno skrzydło by się obsunęło na dół.
Na to się daje folię budowlaną i muruje z bloczka, potem cienki styro - 2 cm, siatka klej i na to tynk, ja tynku jeszcze nie mam - zastanawiam się jaki dać czy silikonowy czy mozaikowy , ale dam na pewno białawy pod elewację, w mojej okolicy jest sporo ogrodzeń z bloczka.