Spodziewaj się sryliona siewek w miejscu, gdzie rosła. Jedna gwiazdnica w tulipanach to pikuś. Jeśli nie ścięłaś werbeny jesienią, to prawdziwe chwastowisko w postaci werbenowych siewek dopiero Cię zaskoczy
Martucha, spodziewam się, dlatego już tą nieszczęsną gwiazdnicę pochopnie wzięłam za siewki w.
A te siewki, jak już wzejdą i niektóre zostawię, to mogę sobie je potem przesadzić w inne miejsce? Tzn. chodzi mi o to czy takie małe można przesadzić.
Czy najpierw je pikować do małych doniczek?
Proszę Cię! Przesadzałam nawet takie 2cm i wszystkie rosną Tobie starałam się wysłać superwielkie ale jak sama już doświadczyłaś - są niezmordowane i nawet z tych maleńkich, które przeżyły upały w kopercie na poczcie, wyrosły wielkie werbeny Tak więc - sadź w docelowe miejsce i zapomnij. I tak wyrosną
Doczekasz się takiego stanu jak ja, czyli... w sierpniu już byłam przerażona, bo zakwitły w kompostowniku oddalonym o jakieś 60m od rabaty z patagońską pięknością
Najgorsze, że jak wyrwalam stare werbeny z miesiąc temu, to je zostawiłam pod płotem, żeby je potem wyrzucić za ten płot, to mój nadgorliwy eM wrzucił je do...kompostownika