Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to!

Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to!

Ewkakonewka 10:17, 28 mar 2015

babka napisał(a)
Zawału bym dostała Ile z nich jest już Twoich ?

Noooo nie spokojnie popatrzyłam i poszłam Aż taki wariat to nie jestem huhuhuhuhuhuhu
dorciabe 10:35, 28 mar 2015

Ewkakonewka napisał(a)

Noooo nie spokojnie popatrzyłam i poszłam Aż taki wariat to nie jestem huhuhuhuhuhuhu

Napraaaaawdę? spokojnie popatrzyłas? I ani trochę serce ci nie zatrzepotało
Macham w deszczu
Ewa777 10:37, 28 mar 2015

U mnie piękne słońce, ale choroba dziecka nadal trwa, więc ogród pooglądam tylko przez okno
Malgosik 10:59, 28 mar 2015

Ewkakonewka napisał(a)

Tak pytałam, ale pani stwierdziła, że jak sobie będę przycinać to każda się nadaje, ale to jakieś niskopienne chyba byłoby łatwiej, no nie wiem, tak wskakuję w ten temat z przypadku zawsze bo wiecznie mi coś innego uwagę odwróci.
Ja chcę zrobić szpaler taki płaski z 2 jabłoni i 1 gruszy. Wyobrażam sobie, że to będzie gdzieś na 5 metrów długie i 2 wysokie. Ścianka taka.

Jak się już zdecydujesz na zakup owocowych, to zwróć uwagę, czy nie podkrzesali od dołu gałązek. I na jakiej wysokości są pierwsze gałązki lub pąki, bo najlepiej najpierw najniższe piętro uformować, a szkółki mają takie metody, że dwuletnie drzewko jest od dołu wyciachane, bo wyprowadzają koronę do góry. No i nie zrobisz w takim niskiego piętra. Nie wspomnę, że te piętra będziesz sobie musiała zrobić na jednakowej wysokości, więc tym bardziej trzeba się drzewkom przyjrzeć. Lepiej chyba sadzić roczne niż dwuletnie drzewa. Albo umówić się by nie obcinali przed sprzedażą, bo chcesz na płasko formować. A co z zapylaczem dla gruszy?
malkul 11:07, 28 mar 2015

ile za te kulki krzyczeli?
Kacha123 16:40, 28 mar 2015

Obejrzałam fotki i padłam, ale masz cudnie! Kulasy super się prezentują
Ciekawa jestem, na jakie drzewa się zdecydujesz.

Betka 20:03, 28 mar 2015

A co to za cudowne miejsce ...gdzie to ? hihihi
szemusia 20:13, 28 mar 2015

Poczytałam o formowaniu owocowych drzewek. Też mnie kuszą, ale ten czas oczekiwania na efekt...
Pozdrawiam
eda 23:25, 28 mar 2015

Ewkakonewka napisał(a)

Moje róże w tym miejscu dopiero zaczęły porządnie rosnąć, wcześniej przez kilka lat pokazywały może 1/3 tego co teraz. No oby pięknie kwitły bo kwiatki uwielbiam No i swoje Edzia przytnij jak należy bo Twoje zdjęcia kocham, a zdjęcia róż najbardziej

No to Ewcia róże będą tak myślę pociachane poprawkowo przez tatulka on wie że ja za bardzo się z nimi cackam jutro pstryknę jak mi ciachnoł
Ewcia pierwszak jest tulipan botaniczny u mnie zapraszam oko pocieszyć ja u Ciebie hiacyntowo i bratkowo stokrotkowo też pocieszona popraw mnie co tam jeszcze oprócz kulkowa jeszcze wyszło ?
eda 23:32, 28 mar 2015

ślicznieeeeee bardzoooo