Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to!

Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to!

Napia 21:04, 29 mar 2015

Też jestem ciekawa, o jakich drzewkach myślisz?
Ewkakonewka 08:43, 30 mar 2015

dorciabe napisał(a)

Napraaaaawdę? spokojnie popatrzyłas? I ani trochę serce ci nie zatrzepotało
Macham w deszczu

No patrz chyba się naprawdę nasyciłam Ciągle deszczowo odmachuję
Ewkakonewka 08:45, 30 mar 2015

Ewa777 napisał(a)
U mnie piękne słońce, ale choroba dziecka nadal trwa, więc ogród pooglądam tylko przez okno

Ewcia mam nadzieję, że słońce masz dalej, a chorować już skończyliście. U nas leje sobie i zimno jak diabli, nie ma szans, żeby cokolwiek dłubnąć. Cmok
Ewkakonewka 08:47, 30 mar 2015

Malgosik napisał(a)

Jak się już zdecydujesz na zakup owocowych, to zwróć uwagę, czy nie podkrzesali od dołu gałązek. I na jakiej wysokości są pierwsze gałązki lub pąki, bo najlepiej najpierw najniższe piętro uformować, a szkółki mają takie metody, że dwuletnie drzewko jest od dołu wyciachane, bo wyprowadzają koronę do góry. No i nie zrobisz w takim niskiego piętra. Nie wspomnę, że te piętra będziesz sobie musiała zrobić na jednakowej wysokości, więc tym bardziej trzeba się drzewkom przyjrzeć. Lepiej chyba sadzić roczne niż dwuletnie drzewa. Albo umówić się by nie obcinali przed sprzedażą, bo chcesz na płasko formować. A co z zapylaczem dla gruszy?

No chyba pójdę z listą na co zwrócić uwagę, bo to ważne rzeczy są, żeby efekt potem był jak trzeba. Cenne wskazówki Słońca życzę
Ewkakonewka 08:52, 30 mar 2015

malkul napisał(a)
ile za te kulki krzyczeli?

Od 45 do 175.
Ewkakonewka 08:55, 30 mar 2015

Kacha123 napisał(a)
Obejrzałam fotki i padłam, ale masz cudnie! Kulasy super się prezentują
Ciekawa jestem, na jakie drzewa się zdecydujesz.

No wstawaj, chodź na kawę czy coś Gdzie tak będziesz tam gdziesz leżeć w deszczu huhuhuhuhuh Nie mam nawet czasu teraz myśleć o drzewach eh Buziak
Ewkakonewka 08:56, 30 mar 2015

Betka napisał(a)
A co to za cudowne miejsce ...gdzie to ? hihihi

Kulki na Zemborzyckiej Dobrze, że temat załatwiony wcześniej bo by mnie serce bolało, a tak luzik hahahaha
Ewkakonewka 08:59, 30 mar 2015

szemusia napisał(a)
Poczytałam o formowaniu owocowych drzewek. Też mnie kuszą, ale ten czas oczekiwania na efekt...
Pozdrawiam

A czy nam się gdzieś spieszy??? A czas leci jak oszalały i tak No zobaczymy jak to wyjdzie i kiedy Odpozdrawiam
Ewkakonewka 09:03, 30 mar 2015

eda napisał(a)

No to Ewcia róże będą tak myślę pociachane poprawkowo przez tatulka on wie że ja za bardzo się z nimi cackam jutro pstryknę jak mi ciachnoł
Ewcia pierwszak jest tulipan botaniczny u mnie zapraszam oko pocieszyć ja u Ciebie hiacyntowo i bratkowo stokrotkowo też pocieszona popraw mnie co tam jeszcze oprócz kulkowa jeszcze wyszło ?

Edziula Twoje róże cudownie piękne to może umiesz się z nimi cackać odpowiednio ahahaha. Tulipana widziałam cudowny jest
A oprócz kulkowa to niewiele wyszło bo pada cały czas i zimno jest, ogólnie nijak się zrobiło. Trzeba przeczekać Buuuziak
Ewkakonewka 09:08, 30 mar 2015

Napia napisał(a)
Też jestem ciekawa, o jakich drzewkach myślisz?

Nie mam pomysłu, ani czasu chwilowo więc muszę trzymać siebie i Was w niepewności hehehehehee W każdym razie tam chcę coś co dorasta do 4-5 metrów, a już rośnie tam śliwa pisardi, może jeszcze 2 dosadzić, uwielbiam jej bordowe liście tylko czy trafię, żeby korona zaczynała się na tej samej wysokości?