Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to!

Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to!

mira 19:47, 27 mar 2015

Betka napisał(a)
No powiem Ci że te kulki zrobiły..... kulcowy ogród Jest ślicznie a jak trawy dołączysz to już w ogóle
Róże pnąca podcięłaś? Dobrze widzę? Ja swoją podcięłam na wysokości ok 60 cm ale nie wiem czy to dobrze może trzeba niżej?

Dziewczyny z tego co doczytałam to róż pnących się raczej nie tnie, no chyba że jakieś gałęzie chore.

Ewa szafirki wyjmuj z ziemi - masz w donicach? szfirki kwitną na Wojciecha gdzieś ok 23 kwietnia inaczej zwane wojcieszkami

pozdrawiam
Ewkakonewka 19:53, 27 mar 2015

Betka napisał(a)
No powiem Ci że te kulki zrobiły..... kulcowy ogród Jest ślicznie a jak trawy dołączysz to już w ogóle
Róże pnąca podcięłaś? Dobrze widzę? Ja swoją podcięłam na wysokości ok 60 cm ale nie wiem czy to dobrze może trzeba niżej?

Cieszę się jak dziecko
Podcięłam róży wszystko co brązowe i jakieś takie brzydkie. Ale raczej to co zostało to jest ok. metra i wyżej. Ja bym niżej nie cięła już, ale u mnie to intuicja nie poparta wiedzą
Ewkakonewka 19:56, 27 mar 2015

mira napisał(a)

Dziewczyny z tego co doczytałam to róż pnących się raczej nie tnie, no chyba że jakieś gałęzie chore.

Ewa szafirki wyjmuj z ziemi - masz w donicach? szfirki kwitną na Wojciecha gdzieś ok 23 kwietnia inaczej zwane wojcieszkami

pozdrawiam

No może jej w takim razie krzywdy nie zrobiłam.
Szafirki w donicach zadołowane, jutro w takim razie wyciągam i przed wejście stawiam Nie słyszałam nigdy drugiej nazwy
Dziękuję
eda 20:59, 27 mar 2015

Ewkakonewka napisał(a)

Oj to u mnie już dzisiaj zrobiłam następny tydzień Lawenda ma jeszcze darowane. Buuuuziaki

ja lawendy już ciachłam a róże to pewnie ciachnę w wolnej chwili ale te pnące to nie tylko chore gałązki paaapatki
Malgosik 23:10, 27 mar 2015

machnęłaś szybko to przesadzanie bukszpanów
podobała mi się propozycja konewkowej fontanny
babka 00:34, 28 mar 2015

Ewa kopanie to Twoja specjalność Teraz rabaty wyglądają perfect !! Normalnie Ci zazdroszczę Oczami wyobraźni już widzę jak podsadzisz buksy trawkami... to będzie szał
Iwk4 01:36, 28 mar 2015

Ewuniu, ale się napracowałaś. Kulki w L wyglądają swietnie. Jajo mnie powaliło normalnie. Cudnie.
Ewkakonewka 07:19, 28 mar 2015

eda napisał(a)

ja lawendy już ciachłam a róże to pewnie ciachnę w wolnej chwili ale te pnące to nie tylko chore gałązki paaapatki

Moje róże w tym miejscu dopiero zaczęły porządnie rosnąć, wcześniej przez kilka lat pokazywały może 1/3 tego co teraz. No oby pięknie kwitły bo kwiatki uwielbiam No i swoje Edzia przytnij jak należy bo Twoje zdjęcia kocham, a zdjęcia róż najbardziej
Ewkakonewka 07:27, 28 mar 2015

Malgosik napisał(a)
machnęłaś szybko to przesadzanie bukszpanów
podobała mi się propozycja konewkowej fontanny

Dobrze, że udało się przesadzanie bo dzisiaj leeeeeeeje
Świetna jest fontanna, a u mnie tylko dwa schodki bo konewek to kilka bym nazbierała huhuhu
Byłam oglądać grusze i jabłonki, ale wróciłam z pustymi rękami po tym, jak mi pani ogrodnik powiedziała, że każda odmiana się nadaje
lojalna_ 07:32, 28 mar 2015

Sie kobietko napracowałas ale efekt wartbkazdej harówki