Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to!

Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to!

Ewkakonewka 09:55, 03 maj 2015

babka napisał(a)
Tytan pracy jesteś ! warzywnik, tunel i rabat tysiac pincet.... w kompleksy mnie wpędziłaś wiesz ?
Teraz dopiero widzę, ze rabata cisowa jest pod katem, całkiem ciekawie to wygląda.
Podziwiam Twój zapał i energię bo i kancików Ci się zachciało ....
Pozdrawiam majówkowo

Wyłaź raz dwa z tych kompleksów plisssss
A rabata cisowa jest prostopadła do podjazdu i płotu Pod kątem jest domek śmieciowy i chodniczek do domku
Kanty robiłam tylko tam gdzie nowe kopanie i sadzenie było, cała reszta z tamtego roku jeszcze. Chyba tylko na podkuchennej poprawiłam dopiero. Kanty mi się sypią, ideału niet
Aneta1309 09:58, 03 maj 2015

Ewkakonewka napisał(a)

Nieeee wczoraj dzieliłam trawki Posiałam też werbenę, maciejkę i buraczki, posadziłam cebulę. Miałam siać marchew, pietruszkę itd. I co się okazało? Że nasion nie kupiłam Jak się ma sklerozę to się ma

Ja w piątek też dosiewałam buracki i marchew której wcześniej nie kupiłam a taka pewna byłam,że ją mam
Warzywnik skończyłąm niech rośnie, teraz się zabieram za rabaty, cały przód wzdłuż siatki jesienią zdemolowałam i trzeba to jakoś zaaranżować ale ciężko mi to idzie jak mam wykorzystać stare rośliny, prościej by było wywalić i zaczęć od początku ale kaski brak.
Kacha123 09:58, 03 maj 2015

Cześć tytanie pracy! Dzisiaj odpoczywasz?
Ewkakonewka 10:03, 03 maj 2015

jazzy napisał(a)

W mordeczke! Kanty brzytwa
A gryl siem nie pali?

Sypią mi się, poobserwuję w tym sezonie to kantowanie, może jednak trzeba będzie jakieś obrzeże dać. M. zemdleje jak to usłyszy bo to z kilometr wyjdzie hihihi
Grill siem nie pali bo do wczoraj mieliśmy dietę, chudniemy Ja już doszłam do swojego ideału, ale niestety modelką nadal nie jestem I gdzie tu sprawiedliwość, gdzie hihihihi
Na dzisiaj przewidziane szaszłyki

Ewkakonewka 10:15, 03 maj 2015

waldek727 napisał(a)
Newka, a co z Twoim trawnikiem, że taki cieniutki się zrobił?
Daj mu trochę jedzonka. Sypnij tu i ówdzie deczko trawki na dosiewkę. Pewnie i pić mu się chce.
Wszystko dokoła takie ładniusie, a tło takie bladziutkie.

No bo mi M. wiosną motorem z koszem go zrył i go teraz reanimuję. Tzn. trawnik, nie eMa Faktem jest, że przed domem słabo się zbiera. Dolomit dostał już kilka tygodni temu. Wertykulacja zrobiona, trawka na dosiewkę sypnięta tylko nie wzeszła jeszcze Sucho nie ma bo u nas co drugi dzień pada puki co. I jakoś słabo. Natomiast tyły i wschodnia strona zdecydowanie lepiej się ma mimo jednakowego traktowania. Faktycznie może go podkarmić jeszcze?
Ewkakonewka 10:21, 03 maj 2015

Aneta1309 napisał(a)

Ja w piątek też dosiewałam buracki i marchew której wcześniej nie kupiłam a taka pewna byłam,że ją mam
Warzywnik skończyłąm niech rośnie, teraz się zabieram za rabaty, cały przód wzdłuż siatki jesienią zdemolowałam i trzeba to jakoś zaaranżować ale ciężko mi to idzie jak mam wykorzystać stare rośliny, prościej by było wywalić i zaczęć od początku ale kaski brak.

To witam w klubie hahaha
To może jednak zacząć i zrobić na tip top. Przygotować miejsce i rośliny sukcesywnie dokupować. Chociaż sama też w jednym miejscu wywalam wszystko, a w innym stare zostawiam, bo szkoda eh
Chyba tym co od nowa robią łatwiej
Aneta1309 10:22, 03 maj 2015

Ewka kantami się nie prrzejmuj jak się trawka wzmocni to i kanciki będą się lepiej przycinać
Ewkakonewka 10:23, 03 maj 2015

Kacha123 napisał(a)
Cześć tytanie pracy! Dzisiaj odpoczywasz?

Taaaaak Super nie
Aneta1309 10:23, 03 maj 2015

u mnie jesienią M tak mi kanty robił,że nóż mi złamał i nie ma czym kantów robić
Ewkakonewka 10:24, 03 maj 2015

Aneta1309 napisał(a)
Ewka kantami się nie prrzejmuj jak się trawka wzmocni to i kanciki będą się lepiej przycinać

Dobra wiadomość to jest
Cięły dziewczyny dużym nożem kuchennym od listwy aluminiowej, tylko to na kolanach i w małym ogrodzie U nas to na kolanach jak pokuta jakaś by była