Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja działka na Dębowym Lesie

Moja działka na Dębowym Lesie

paniprzyroda 15:23, 24 sty 2019

Podziwiałam chusteczniki Przywrotnika śmiało dziel, na początku będzie się wolno zbierał, ale jak się przyjmie, to ruszy z kopyta. Pozdrawiam.
anpi 15:58, 24 sty 2019

Aniu, ta druga piwonia to kolorem w taki liliowy leci ,czy jest różowa a tak wyszła tylko na zdjęciu?
Piwonie jeżeli nie kwitną to może być przez to, że są za głęboko posadzone,powinno być najwyżej 4cm wierzchniej warstwy ziemi.One lubią słońce i lubią by co jakiś czas wzruszać ziemię wokół nich.Nie lubią przesadzania i mogą to odchorować właśnie brakiem kwitnienia.Najlepszym terminem przesadzania jest początek września.Przesadzane w innym terminie też podobno mogą nie kwitnąć w pierwszym roku.
Piękne te Twoje lilie, ja planuję jeszcze dokupić
Pryskasz swoje różyczki na przedwiośniu Miedzianem?

Muszelka 18:23, 24 sty 2019

Nacieszyłam u Ciebie oczy kolorami
Dominika11 20:50, 24 sty 2019

Cudowne masz te kwiaty, wyglądają obłędne
sierotka 09:49, 25 sty 2019

Helo sąsiadeczko jakue piękne wspominki lata i foty piękne
Pozdrawiamy ciiiieplusio
anabuko1 17:30, 25 sty 2019

marba napisał(a)
Ale pachnące fotki pokazujesz, Aniu. Ten kwtnący jaśmin to niemal poczułam przez monitor.

Jaśmin i i trochę krzaczków ozdobnych chciałbym dać nad staw.Ale niedużo .
I tylko z jednej strony
sierotka 17:33, 25 sty 2019

Aniu to trzeba wybrać się gdzieś po jaśmin na kradziejstwo hi hi
anabuko1 17:45, 25 sty 2019

Nowa12 napisał(a)
Widzę, że Aniu masz podobne tematy-dylematy jak ja .
Mój Rodek w zeszłym roku też miał sporo pąków a zakwitł jeden - taki najgłębiej schowany. Więc w tym roku też nie liczę na spektakularny efekt.
Na nową rabatę w półcieniu chciałam posadzić rodki ale teraz wpadłam na "genialny" pomysł, żeby zamiast rodków dać hortensje ogrodowe - czyli z deszczu pod rynnę .
Żółtą różę mam jedną i też bym ją chętnie przesadziła bo najbardziej choruje, ale nie mam pomysłu gdzie.

Piwonię miałam jedną drzewiastą i muszę się uczciwie przyznać, że ją wywaliłam. Nie miałam kompletnie do niej cierpliwości. I długo nie dam się przekonać do piwonii jakichkolwiek .

Szałwie też mam raptem 2 i w tym roku zastanawiam się - wyrzucić czy dokupić. Najpierw skłaniałam się ku opcji pierwszej ale potem zastanawiałam się, czy nie dokupić więcej i zrobić z niej obwódki przed limkami. Tylko, że ja mam do niej bardzo ambiwalentne uczucia .

Ano mam...Może lepiej nie liczyć na dobre kwitnienie i być w razie czego miło zaskoczonym gdyby było inaczej
Ja na hortensje ogrodowe nie stawiam.Z racji moim srogich nie raz zim.To już bardziej bukietowe .Te jeszcze planuję dokupić.

W różach na jesieni trochę roszad zrobiłam.Zobaczymy czy będzie dobrze,czy jeszcze coś trzeba będzie zmieniać .
A szałwii podoba mi się obwódka.I tak chyba zrobię.
Piwonii mam kilka.Ale tylko, ze 3 kwitły.Jedna drzewiasta.Dwukrotnie ścięta przy koszeniu trawy przez mojego eMa.
Może odżyje w tym roku.

anabuko1 17:49, 25 sty 2019

paniprzyroda napisał(a)
Podziwiałam chusteczniki Przywrotnika śmiało dziel, na początku będzie się wolno zbierał, ale jak się przyjmie, to ruszy z kopyta. Pozdrawiam.

Dziś znowu swa serwetniki zrobiłam.Zaraz pokażę.

Dzięki za rady so do przywrotnika.Tak zrobię.
anabuko1 18:04, 25 sty 2019

anpi napisał(a)
Aniu, ta druga piwonia to kolorem w taki liliowy leci ,czy jest różowa a tak wyszła tylko na zdjęciu?
Piwonie jeżeli nie kwitną to może być przez to, że są za głęboko posadzone,powinno być najwyżej 4cm wierzchniej warstwy ziemi.One lubią słońce i lubią by co jakiś czas wzruszać ziemię wokół nich.Nie lubią przesadzania i mogą to odchorować właśnie brakiem kwitnienia.Najlepszym terminem przesadzania jest początek września.Przesadzane w innym terminie też podobno mogą nie kwitnąć w pierwszym roku.
Piękne te Twoje lilie, ja planuję jeszcze dokupić
Pryskasz swoje różyczki na przedwiośniu Miedzianem?

Tak Aniu, taki liliowy kolorek.
Piwoni mam kilka 1 czy też dwuletnich.To jeszcze małe , młode.
Jeden krzak 4 letni .Nie kwitł.To tak zrobiłam gdzieś w sierpniu.
Wykopałam i posadziłam jeszcze raz ciut wyżej.Zobaczymy czy sie coś mi udało w tej kwestii.
Myślę,że te młode dam szpalerem nad stawem ??
Tam słońca będą miały na okrągło.
Dzięki.To tylko cześć moich lilii.Też chciałabym kilka dokupić.Zobaczymy.

Miedzian wiosną na róże stosowałam.Ale może za późno ??