Witam cię Asto w moich progach i zapraszam częściej
dla ciebie i innych zagladająchych do mnie
War Paint- pośrodku
pierwsza z prawej August Mon , na dole June- cudna z niebieskawym obrzeżem
Dwa lata temu kupiłam swoje pierwsze...nazw nie podam...były małe i podosadzałam obok inne rośliny....bo było pusto. W zeszłym roku wyrosły trzy razy takie jak rok wcześniej i zrobił się ścisk. Chciałabym je podzielić....czytałam, że wiosną najlepiej...ale kiedy?...jak się pokażą, czy jak jeszcze nic nie widać? Za nic nie chcę ich zmarnować, bo rabaty bez nich już sobie nie wyobrażam.
To jest najczęstszy błąd.Małe hostki, wyglądają tak nijako.A potem jak rusza , podrosną.Mniej więcej za 3, 4 lata pokazują swoje prawdziwe piękno.
I często sadzimy je za gęsto.Ja tez tak zrobiłam.Sporo poprzesadzałam.
Z mojego doświadczenia.wiosna najlepiej, jak pokażą już spore kły.
Nigdy wcześniej, bo możesz uszkodzić kiełki-późniejsze listki.A one co roku przecież przyrastają
bo mniejsze liście maja i mniej je się uszkadza.Ale można i potem i latem( tez przesadzała, dzieliłam nawet) i na jesieni też.Także kiedy ci pasuje
Ja też bez hostek, nie wyobrażam sobie juz ogrodu.
Troch już posadziłam na jesieni w nowy ogrodzie.Trochę na wiosnę jeszcze posadzę( najpierw podzielę ).
Także bedą w kilku miejscach i będzie co oglądać i pokazywać
Już jest co oglądać...i nie wiadomo która najładniejsza
Dziękuję za podpowiedzi....jak się kupuje w ogrodniczym bez tabliczki to nawet nie można sprawdzić co z tego wyrośnie i potem takie kwiatki wychodzą...jeszcze raz dziękuję