Jak kiedyś zobaczyła trochę zdjęć w necie w nimi tak od razu mnie wzięły
Szukałam i kupowałam wszędzie.możliwości z sadzeniem za dużo nie było,bo słońca mam sporo.Ale na tej działce nowej jest i cień i pół-cień i słońce.także będzie różnie i będą w różnych miejscach.Zobaczymy jak to będzie wyglądało
Super już nie mogę się doczekać jak znów ruszą będzie na co popatrzeć u Ciebie U mnie rosną tylko dobrze pod domem bo dalej słońce je wypala a w minionym sezonie to masakra mocne słońce było trochę poprzenosiłam i zobaczymy
To super rabata jak czytam, fajne roślinki dobrałaś.Masz racje kolor niebieskawy hosty,dodaje jeszcze większego uroku na każdej rabacie.
Ja staram się sadzić przemiennie odcieniami, kolorami.Wówczas bardziej widać ich piękno
Mam,Orange Marmolade - to tez piękna hostka
ta pośrodku to ona
Sylwuś, dzięki
Tak ze trzy lata w większej ilości,tz,kupowałam po kilkanaście sztuk funki
zamiast nowych torebek , czy ciuszkow
Ale potem pojedyncze też.Nawet w ubiegłym roku tez jeszcze dokupiłam ze 3
W nowym ogrodzie gdzieś się zmieści.
Powiem tak, ja lubię różne.W tyłu sadzę większe, wyższe, z brzegu średnie, mniejsze.
Takie zestawienie ładniej wygląda.
chociaż takie 3 wielgachne zostały przysadzone winne miejsce, bo zasłaniały inne.
Poszły na rabatę po winogron.Przy okazji zostały podzielone .
Tam będą miały więcej miejsca i powinny na drugi rok już piękniej wyglądać
Oto one
Od lewej Milenium, parzydło, potem Sum Substance i Sieboldiana Elegans,
a tam mniejsze jeszcze sa małe w tym roku dosadzone mnin,Great Expectations
W tym roku może tak okazale nie będą moje wyglądać, bo praktycznie wszystkie idą po podziału jeszcze,Do nowego ogrodu, po prostu potrzebuje
U mnie też trochę słonce w upały deko przypala niektóre.Trudno.ale nie mama całkowitego cienia dla nich.Rosna od wschodu, i latem tam słonce jest długo a i te od zachodu, łapią południowego upału też i też, ciut łapię .Ale tak musi zostać
Na wionę jest bardziej zielonkawa, potem jaśnieje środek, bardziej i bardziej aż do białego
ale to tez zależy na jakim stanowisku rośnie.Moja od wschodu.I ma sporo słońca,ale znosi, go nawet dobrze
Wieczorek,poszukam jej inne zdjatka ,to ci ja pokarzę jeszcze
Snowy lake- tez ładna, mniejsza, szersza