Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja działka na Dębowym Lesie

Moja działka na Dębowym Lesie

anabuko1 22:55, 25 maj 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)
Hosty to wiadomo, że najładniejsze i najwięcej u Cię , ale orliki i clematisy cudne masz

Sylwuś dzięki wielkie.
Hosty to moja pierwsza ogrodowa miłość.Ciągle nie zakończona w kupnie nowych odmian.
Orliki uwielbiam .Od 3 lat dopiero.A clemki też .Tylko te już więcej, dużo więcej lat je też zapraszam do swojego ogrodu.I tak samo co roku jakiś nowy dokupuję
anabuko1 23:05, 25 maj 2017

07_Rene napisał(a)
Przybiegam na przegląd host, wszystkie mi się podobają. Jakbyś miała zrobić ranking, które znalazłyby się w pierwszej trójce?

Wszystkie hosty Reniu są piękne.
Ale jak już to.
Moje medalowe 3 to June, War Paint i egzekwo Dream Queen i Thunderbolt i Rainbow's End
anabuko1 21:35, 26 maj 2017

Azalia wielkokwiatowa Feuerwerk ognistoczerwone piękne kwiaty.Istne żaróweczki w ogrodzie

Radziu2013 21:41, 26 maj 2017

Noo żarówa jak cholera
anabuko1 22:54, 26 maj 2017

Anusia napisał(a)
Obejżałam hosty, piękne. Podobnie jak koleżanka wyżej napisała, nie znam nazw.

Może nie wszystkie hosty trzeba znać z nazw.Ważne,że pięknie rosną w ogrodzie i cieszą człowieka
Azalia wielkokwiatowa Golden Sunset.ta już spokojniejsza w kolorze.Ale też piękna
anabuko1 20:54, 27 maj 2017

Sobota wolan.A ja tyrałam od 8 do 18.Zielsko wszędzie.Wszystkie rabaty, warzywnik. dosadzanie , ogórków, fasoli szparagowej bo coś mizernie wzeszły.
W dwóch rabatach wykopałam tyli pany i narcyzki.Te rabaty przy pergoli nie pododają mi się i idą na jesień do przerobienia ;:108 ;:108 Poprawienie kompozycji w donicach, bo coś mi nia pasowało.Były już tak 2 tygodnie.Ale uznałam,że źle wyglądają i wyjęłam i na nowo posadziłam je Wycięłam suche badylki z jeżyny, bo coś chyba przymarzły.Ale od korzenia ładnie rosną
No i hosty podlałam, bo pod okapem rosną, to deszcz nie dociera tam zawsze
Mąz przyjechał w południe i wykosił trawkę.A tydzień temu była koszona.I znowu trzeba było, bo już tak urosła

Orlików coraz więcej kwitnie

Marga 21:06, 27 maj 2017

Orliki są bardzo fotogeniczne Śliczne!
Żadnej z Twoich ulubionych host nie mam, chociaż June i War Paint dawno już mi w oko wpadły, więc kto wie Tylko najpierw muszę rabatę im przygotować, bo część stoi w donicach i czeka na posadzenie.
Aniu, wrzuciłam moje hosty u siebie. Pomogłabyś zidentyfikować te NN w wolnej chwili? Szczególnie zależy mi na dwóch dużych.
anabuko1 16:42, 28 maj 2017

Radziu2013 napisał(a)
Noo żarówa jak cholera

O tak żąróweczka w ogrodzie piękna.Juz ta żółta jest spokojniesza

Ale orliki też piękne

anabuko1 16:59, 28 maj 2017

Marga napisał(a)
Orliki są bardzo fotogeniczne Śliczne!
Żadnej z Twoich ulubionych host nie mam, chociaż June i War Paint dawno już mi w oko wpadły, więc kto wie Tylko najpierw muszę rabatę im przygotować, bo część stoi w donicach i czeka na posadzenie.
Aniu, wrzuciłam moje hosty u siebie. Pomogłabyś zidentyfikować te NN w wolnej chwili? Szczególnie zależy mi na dwóch dużych.

Bardzo, fajniutkie te orliki.Cieszę się w roku ich większym kwitnieniem i więcej mam różnych
Oj, oj jeszcze kiedyś sobie sprawisz i June i Wart Paint .Cudne sa i warto ich mieć

Orlikow ciąg dalszy

BasiaLT 20:43, 28 maj 2017

Kurcze... niby mam sporo orlików ale u ciebie widzę jakieś zupełnie inne. Będę musiała sobie sprawić